Hoe maak je een moederbord zonder XP opnieuw installeren Wijzig

Hoe maak je een moederbord zonder XP opnieuw installeren Wijzig


Hoewel besturingssystemen zoals Windows XP kan worden gebruikt voor meer dan een decennium (Windows XP werd uitgebracht in 2001), computer hardware wordt alles behalve achterhaald enkele 2-5 jaar. Als u nodig hebt om je moederbord te upgraden en nog wilt Windows XP te gebruiken, bent u in geluk. Het proces is zo eenvoudig als het omwisselen van oude naar nieuwe.

instructies

Het verwijderen van de oude moederbord

1 Schakel de PC uit en koppel alle kabels aan de achterkant van de computer toren. Dit wordt voornamelijk gedaan om veiligheidsredenen, maar ook kunt u uw moederbord gemakkelijk verwijderen.

2 Leg uw pc op een stevige, vlakke ondergrond, zoals een tafel of een vloer. Eenmaal gelegd, verwijder het zijpaneel op het moederbord bloot te leggen.

3 Koppel alle draden van het moederbord, met inbegrip van de IDE (de kabel tussen de cd / dvd-stations) en SATA (harde schijf) kabels.

4 Til de processor heatsink van het moederbord door eerst de vier steunpoten van de processor. De veiligste manier om dit te doen is om elk been, een voor een op te heffen, stevig maar voorzichtig totdat u een pop horen. Zodra elk van de poten worden verwijderd, til het koelelement van de processor en plaats deze opzij.

5 Verwijder het moederbord door het losdraaien van de schroeven van de raad van bestuur in de toren. De meeste moederborden worden gehouden met acht schroeven, maar sommige vereisen 12. Plaats elke schroef aan de kant als je ze verwijderen als u ze binnenkort weer nodig hebben. Nadat alle schroeven zijn verwijderd, til het moederbord uit de toren en plaats hem aan de kant.

Het installeren van de nieuwe moederbord

6 Plaats de nieuwe moederbord in uw PC, het uitlijnen van de raad van bestuur met zowel het achterpaneel en de gaten voor de schroeven. Nadat u het nieuwe bestuur zijn uitgelijnd, maak het vast met de schroeven die ofwel hield de oude raad van bestuur in of met de nieuwe meegeleverde schroeven door het moederbord fabrikant.

7 Plaats de CPU heatsink terug op het moederbord, het uitlijnen van het zo dat het zowel vastklikt over het proces en, indien van toepassing, de ventilator stroomkabel het stopcontact bereikt. Indien nodig wisselen de processor van de oude raad van bestuur van de nieuwe raad van bestuur voor het plaatsen van de CPU heatsink.

8 Sluit alle draden aan op het moederbord. Zien hoe dit is een nieuw moederbord kan je een paar minuten duren voordat alle van de juiste slots te vinden.

9 Sluit uw computer toren en plaats het waar je het eerder had. Sluit alle kabels die naar de achterkant van de toren en je swap is voltooid.

Hints

  • Bij sommige moederborden, normaal gesproken die met een verandering van de CPU types (bv Intel ATI, of visa versa), moet u in te loggen op Windows voordat het moederbord swap en al moederbord-centric drivers te verwijderen om het proces te vergemakkelijken. Echter, met Windows XP Service Pack 3 het OS (operating system) schakelt over naar Windows drivers standaard als het moederbord drivers niet compatibel zijn.
  • Probeer niet te verwisselen moederborden, of zelfs open de computer toren, zonder eerst de voedingskabels los te koppelen. Doet u dit niet kan leiden tot ernstig letsel.