Hoe te installeren scripts op GIMP in Windows 7

Hoe te installeren scripts op GIMP in Windows 7


The GIMP afbeelding editor ondersteunt de gebruiker gemaakte scripts die kan uitbreiden GIMP en voegt nieuwe functies. Een verscheidenheid aan GIMP Script-Fu scripts zijn gratis beschikbaar op het internet. U kunt GIMP scripts op Windows 7 te installeren door het kopiëren van hun SCM-bestanden in de map GIMP's scripts. Na het installeren en te activeren, zullen ze verschijnen in een van de menu's GIMP's. auteur elk script kan een passend menu voor zijn script te definiëren.

instructies

1 Klik op "Start" en klik op uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek van het menu Start.

2 Dubbelklik op het ".gimp- [version]" map in uw persoonlijke map.

3 Dubbelklik op de map 'Scripts' in de map GIMP.

4 Drag and drop ".scm" de dossiers van de GIMP scripts 'in de map Scripts.

5 Klik op het menu "Mappen" in GIMP, ga naar "Script-Fu" en selecteer "Refresh Scripts." GIMP scant uw map script voor de nieuwe scripts en voegt een menu-items voor hen.

Hints

  • U kunt meer scripts van de officiële GIMP Plugin Registry website Registry.Gimp.org downloaden.
  • Veel GIMP scripts zijn verdeeld in archiefbestanden. Gebruik een file-archivering programma om het script SCM-bestand uit het archief te halen alvorens het te installeren.
  • U kunt de locatie van uw GIMP scripts mappen controleren door te klikken op "Edit" in het venster GIMP, klikken op "Preferences", het uitbreiden van de Mappen headers in de zijbalk en te klikken op "Scripts" onder de mappen kopt de bal. Lees de locaties van de Scripts mappen uit de lijst.