Hoe te Sorteerbare Lists in iWeb maken

U kunt lijsten die meer interactief op je iWeb website door ze sorteerbaar zijn construeren. Een sorteerbare lijst zorgt ervoor dat uw bezoeker klikt u op de lijst post zodat het automatisch organiseert de gegevens, zoals zelf regelen in alfabetische volgorde. Om dit te doen in iWeb gebruikt u HyperText Markup Language (HTML) tabel-code aan de lijst met gegevens en een script bestand, zoals JavaScript of PHP te presenteren, om het soort actie uit te voeren. Gebruik de hulpmiddelen in je iDisk en iWeb-toepassingen met succes maken van een sorteerbare lijst op uw webpagina.

instructies

1 Klik op een plek op uw bureaublad van de computer naar het Finder menu aan de bovenkant van het scherm te activeren. Klik op de "iDisk" en opties 'Mijn iDisk' onder het menu Go en log in op je iDisk om verbinding met de server waarop uw iWeb website host. Klik op de "Web" map die wordt weergegeven in het dialoogvenster en klik vervolgens op de "Sites" map voor toegang tot de root van je server.

2 Klik en sleep je script bestand naar de map Sites om het te uploaden naar de server root. Als u een script bestand nog niet hebt, uw browser naar een website, zoals Kryogenix.org, JavaScript Kit of DHTMLGoodies.com één te verkrijgen.

3 Lanceer uw iWeb-programma en klik op de "Add pagina" knop in de werkbalk aan de onderkant van de iWeb-venster dat wordt geopend. Anders, klik op een bestaande pagina die aan de linkerkant van het venster om het te openen verschijnt.

4 Klik op de "Show Media" knop in de werkbalk en klik op het tabblad "Widgets" dat verschijnt aan de rechterkant. Klik en sleep het pictogram 'HTML-fragment' om het gebied op de pagina waar u wilt dat uw sorteerbare lijst te verschijnen. Deze actie opent een tekstvak waar u uw code in te voeren.

5 Typ de HTML-tabel-code die je lijst presenteert. Bijvoorbeeld, een one-column tafel voor vijf lijst met items als volgt:
<Table>
<Tr> <th> Lijst rubriek </ th> </ tr>
<Tr> <td> Lijst Item 1 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst Item 2 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 3 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 4 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 5 </ td> </ tr>
</ Table>

Zorg ervoor dat de "List rubriek" en "List Item" vermeldingen vervangen door uw eigen lijst met data.

6 Plaats de cursor voor de opening <table> tag en voer "<script src =" "> </ script>" om het script dat je lijst sorteerbaar maakt hechten. Typ een backslash tussen de aanhalingstekens van de opening script element, en volg dit met je script bestandsnaam. Uw volledige code ziet er nu als volgt uit:
<Script src = "/ scriptname.js"> </ script>
<Table>
<Tr> <th> Lijst rubriek </ th> </ tr>
<Tr> <td> Lijst Item 1 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst Item 2 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 3 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 4 </ td> </ tr>
<Tr> <td> Lijst punt 5 </ td> </ tr>
</ Table>

7 Klik op de knop "Toepassen" om te eindigen het plaatsen van de sorteerbare lijst op uw pagina.