Wat is de bestandsextensie .Pvr?

Wat is de bestandsextensie .Pvr?


Bestanden met de extensie .pvr zijn te vinden in veel mobiele telefoons, waar ze worden gebruikt in 3D-beeldvorming en graphics rendering software. Ze werden ook gebruikt in de Dreamcast video game console geproduceerd door Sega tot 2002.

Identificatie

Bestanden worden gemarkeerd met de .pvr extensie zodat computers deze bestanden kunnen onderscheiden van anderen en associƫren ze met de juiste software programma.

types

Bestanden met de extensie .pvr worden aangetroffen als verschillende bestandstypen waaronder emulator bestanden, grafische bestanden, en game-bestanden voor video game software.

Functie

De .pvr bestanden worden gebruikt in PowerVR software voor het coderen en decoderen image processing voor kleine stroom applicaties zoals PDA's. Game emulator programma's gebruiken .pvr bestanden versies van Dreamcast video games draaien.

voordelen

Video game liefhebbers kunnen nog steeds spelen versies van spellen die oorspronkelijk op de Sega Dreamcast dankzij het gebruik van .pvr bestanden in het spel emulator programma. Een voordeel van het .pvr bestand in mobiele telefoons is de steun PowerVR hardware compressietechnologie.

bronnen

Bestandsextensies met .pvr worden geproduceerd door bedrijven zoals Intel en Samsung voor mobiele cellulaire apparaten, en werden gemaakt door Sega voor de Dreamcast gaming consoles.