Schroeven gebruikt in computers

Als u schroeven nodig heeft voor uw computer of op zoek bent naar extra's te kopen, het is niet altijd duidelijk welke soorten schroeven je mee bezig bent. Gelukkig zijn er slechts drie belangrijke soorten, en elk is makkelijk visueel te onderscheiden.

De "6-32" Screw

Deze heeft meestal een zeshoekige kop. Dit betekent dat de top van de schroef, waarbij de schroevendraaier gaat, heeft zes kanten op. Elke # 2-sized Philips schroevendraaier past in deze kop. Platte schroevendraaier kan worden gebruikt in een snuifje, maar deze optie vereist meer neerwaartse druk te worden aangebracht.

M3 Schroeven

Dit is een metrisch gemeten schroef, en kleiner dan de 6-32 schroef. Het wordt vaak gebruikt om een ​​harde schijf of optische drive te bevestigen. Terwijl 6-32 schroeven kunnen passen in M3 gaten, zullen ze meestal niet passen in de schroefgaten van de schijf zelf. Je moet M3 schroeven te gebruiken om te voorkomen dat schade aan de schijf in deze situatie.

Brass "Standoff"

Deze worden gebruikt om het moederbord steunen iets boven de lade. Als het moederbord geval raakt, kan kortsluiting veroorzaken, zodat de plaat wordt vastgezet met messing omdat deze metaalsoort niet elektrisch geleidend. Deze schroeven zijn bevestigd aan de andere kant met 6-32 of M3 schroeven die passen in voorgeboorde gaten op het moederbord.

varianten

U kunt M3 schroeven te zien met ronde, platte kop. Deze onderscheiden 6-32 omdat de stang (de schroefdraad lengte van de schroef) een kleinere diameter. Sommigen hebben "vleugels" voor het vastzetten en losmaken van de hand. Er is ook groter M4 en 8-32, maar deze zijn zeldzamer.

fan Bolts

Case fans zijn soms vastgezet met lange bouten in plaats van schroeven. Deze bouten draad van de ene hoek van de ventilator tot de buitenkant van de behuizing en verzegeld met ringen en zeskantmoer. Soms zijn de ringen zijn rubberen om vibratie ruis te verminderen.