Het instellen van een videocamera op de computer

Als uw computer niet met een eigen ingebouwde camera, het opzetten van en het aansluiten van een externe camera is niet moeilijk. Een kleine, goedkope web cam zal snel aan te sluiten op de computer. U kunt ook elke camcorder aan te sluiten op uw computer en gebruiken, vooral als het een digitale camcorder. Uw manier van het aansluiten van de camera op de computer is afhankelijk van het type camera dat u gebruikt en het type video-capture kaart op de computer is geïnstalleerd.

instructies

1 Kijk of uw computer een video-capture kaart is geïnstalleerd. Een IEEE 1394-kaart werkt het beste. Als u niet beschikt over een kaart beschikken en kan een IEEE 1394 niet installeert, moet u een analoge capture kaart, waarvan een groot aantal aan te sluiten op een USB-poort.

2 Sluit een webcam op uw computer als dat is de camera die je hebt. Hier krijg je een camera met een USB-aansluiting als uw computer beschikt over een interne videokaart, of een met S-Video of composiet stekkers als je met behulp van een externe kaart. Controleer de handleiding van de camera te bevestigen het werkt met uw kaart en zien of het is voorzien van een microfoon.

3 Bevestig uw digitale camcorder aan op de computer als u ervoor kiest om dit te gebruiken. Als de computer een IEEE 1394-kaart, gebruik maken van een IEEE 1394-kabel. Anders zal u een stekker die aansluit op de camera en heeft pluggen voor zowel de videokaart en audio-ingangen van de computer nodig. Een digitale camcorder komt vaak met een dergelijke kabel.

4 Gebruik een analoge camcorder als dat is alles wat je beschikbaar hebt. Dit geeft je de armste beeldkwaliteit te geven. U hebt een kabel die verbonden is met de uitgang poort van de camera en het capture kaart RCA composite-poorten.

5 Sluit een aparte microfoon als de camera niet heeft wel. Dit vereist meestal een mini-stereo-aansluiting. Als je microfoon heeft een andere plug (zoals een grote stereo-installatie), krijgen een mini-plug-adapter die zal aansluiten op de microfoon.

6 Vind de juiste plaats om de camera in de buurt van de computer instellen als je eenmaal weet hoe het te verbinden. De meeste webcams kan worden gemonteerd op uw monitor. Een camcorder kan gaan op de top van de hoofdcomputer of elders op uw bureau.

7 Open je video-editing programma. Ga naar de lijst met beschikbare videobronnen en zorg ervoor dat het programma herkent de aangesloten camera.

Hints

  • Een IEEE 1394-kabel, ook wel FireWire, heeft een connector die lijkt op een uitgerekte, rechthoekige hexagon.RCA composiet kabels hebben de drie gele, witte en rode plugs.An S-video kabel maakt gebruik van een ronde stekker met vijf pinnen aan de binnenkant. Een mini-stereo-kabel heeft de dunne stekker met de afgeronde punt en twee zwarte banden omheen.