Problemen met een HP printer installeren

De meeste HP printers aan te sluiten op de computer via een USB-kabel. De computer zal automatisch de printer herkennen, maar je moet de software van de printer te veel van de inbegrepen functies te kunnen gebruiken. Als tijdens de installatie een fout optreedt moet u wellicht een paar corrigerende maatregelen te nemen.

onvolledige installatie

Bij het installeren van een HP-printer kunt u een onvolledige installatie van de software te ervaren. Een onvolledige installatie kan veroorzaken voorkomen dat gegevens worden verzonden naar de printer. U moet de software volledig te verwijderen en opnieuw installeren. Een onvolledige installatie kan worden veroorzaakt door conflicterende stuurprogramma en conflicterende software. Plaats de installatie-cd in het station en selecteer de optie om de software te verwijderen. opnieuw installeren.

opstartprogramma's

U kunt ook een fout ondervinden bij de installatie van een HP printer als gevolg van het opstarten van programma's die in strijd zijn met de printersoftware. U kunt het opstarten van programma's met behulp van de Microsoft Configuration Utility die wordt meegeleverd met Windows of een derde partij programma, zoals WinPatrol uitschakelen. Typ "msconfig" in de optie Uitvoeren in het menu Start om toegang te krijgen tot de Configuration Utility. Ga naar het tabblad Opstarten en vervolgens de startup items die worden vermeld uit te schakelen. U kunt deze afzonderlijk of allemaal tegelijk te doen met behulp van de "All uitschakelen" knop. Herstart de computer en de printersoftware opnieuw.

Hardware

Als u nog andere hardware-apparaten op uw computer heeft geïnstalleerd, ze veroorzaken een conflict met de printer. U kunt de Device Manager, dat wordt meegeleverd met Windows gebruiken om te zien of er een conflict bestaat. Als er een conflict met een ander apparaat, zal een symbool worden weergegeven in Apparaatbeheer dat een probleem aangeeft. U kunt normaal corrigeren een hardware conflict door het downloaden van de meest recente stuurprogramma's voor elk apparaat uit de website van de fabrikant.

drivers

Wanneer u een HP printer te installeren, kan het niet goed werken als gevolg van oude of niet-compatibele stuurprogramma's die op het systeem zijn geïnstalleerd. Dit kan ertoe leiden dat de printer niet correct of software programma's te crashen werken. U moet ofwel het downloaden van de nieuwe driver en software voor uw printer in de software en drivers sectie van de website van HP.