Hoe het opzetten van een VPN-netwerk via een Netopia Router

Hoe het opzetten van een VPN-netwerk via een Netopia Router


Bij het maken van een VPN-netwerk in uw huis of kantoor, moet u de poorten te openen op de router. Een Netopia router wordt geleverd met een eenvoudige gebruikersinterface die u de mogelijkheid om de haven naar voren of het scheppen van "pinholes" waarmee internetverkeer via de router door te geven aan het hoofdnet. Open poorten behoren tot de configuraties voor een VPN. Netopia's web-gebaseerde interface maakt het eenvoudig om uw huis of kantoor router te configureren.

instructies

1 Open een webbrowser en voer het adres van de router in de navigatiebalk tekstvak. Voor de standaardinstellingen, het adres van de router is "http://192.168.1.254." Voer je gebruikersnaam en wachtwoord voor toegang tot de administrator console.

2 Klik op de link "Configure" en vervolgens op "Geavanceerd." In het gedeelte "NAT", klik op de link "Pinhole" in de poort voorste gedeelte te gaan.

3 Klik op de knop "Add" om een ​​nieuw venster te openen. In het eerste tekstvak "VPN1", zoals de naam van de haven naar voren configuratie-instellingen.

4 Selecteer "TCP" in het protocol keuzelijst. Voer "1723" in de "Port Number" tekstvakken label "Start" en "End."

5 Voer het IP-adres van de interne VPN-server in de "interne IP-adres" tekstvak. Klik op de knop 'Verzenden' om de instellingen op te slaan.

6 Klik op de link "Meer toevoegen Pinholes" om de stappen, alleen deze keer een nieuwe poort is geconfigureerd te herhalen. Voer "VPN-2" in de configuratie naam tekstvak. Selecteer "PPTP" voor het protocol, voert u "0" voor het begin en einde IP-adres en voer vervolgens hetzelfde IP-adres van de server die in stap 5 werd ingevoerd.

7 Klik nogmaals op de knop 'Verzenden'. De Netopia router is nu geconfigureerd om VPN-sessies van uw netwerk clients accepteren.