Verschillen tussen Oracle en SQL Servers

Structured Query Language of SQL, is een computer taal ontworpen voor het beheren van databases. Om SQL gebruiken en maak je eigen database, een database server moet je vaak een zogenaamde "relationele database management systeem." Populaire opties omvatten Oracle, Microsoft SQL Server (MSSQL) en MySQL. Ze werken meestal op dezelfde manier, maar een aantal subtiele verschillen.

Prijs

Het meest opvallende verschil tussen Oracle en haar concurrenten is de kosten. Hoewel Oracle heeft een Oracle Express Edition, dat gratis is en mist veel functies, de Standard Edition en Enterprise Edition kan zowel de kosten van tienduizenden dollars voor de processor vergunning, het aantal gebruikers en ondersteuning. prijsstelling Microsoft SQL Server is vergelijkbaar, maar MySQL is volledig gratis en open-source.

Doel

Vanwege de hoge prijs van Oracle en MSSQL, zijn beide producten gericht naar grote organisaties. Terwijl MySQL ook goed voor bepaalde bedrijven en organisaties (en met name voor online projecten) kan werken, het mist de robuuste eigenschappen en add-on mogelijkheden van de andere twee.

Syntaxis

Oracle SQL syntax is anders dan andere database-servers op een aantal technische fronten. Bijvoorbeeld, wanneer het bijwerken van een tabel op basis van de criteria van een andere tafel, Oracle maakt gebruik van een UPDATE ... WAAR BESTAAT commando, terwijl MSSQL maakt gebruik van een UPDATE ... FROM commando. Daarom is het moeilijk om database-informatie van één server naar een andere.

Soorten en mogelijkheden gegevens

Elk stuk van gegevens in een database toegewezen een specifiek gegevenstype: integer, tekst, datum enzovoort. Uiteraard elke databaseserver iets andere types data, evenals verschillende definities van elk. Bijvoorbeeld, terwijl een vaste lengte reeks data in Oracle kan maximaal 2000 bytes (2 KB), MySQL kan uit maximaal 255 bytes.

programma's uitvoeren

Een aantal programmeertalen, met name Java, kunnen worden geschreven, gecompileerd en loopt van direct in de Oracle database. Evenzo kan Oracle-databases gebruiken XML (eXtensible Markup Language) om gegevens gemakkelijk overbrengen. MySQL biedt geen ondersteuning voor XML of voor het uitvoeren van programma's binnen databases.

rekbaarheid

Oracle ondersteunt een aantal verwante programma's en uitbreidingen op de database server die andere servers niet. Deze omvatten Active Data Guard, Data Mining en partitioneren. MySQL, als een gratis programma, niet een dergelijke extensies bieden, hoewel MSSQL biedt wel een beperkt aantal vergelijkbare add-ons, zoals de Analyse en replicatie Services. De meeste van Oracle's voorlichtingsprogramma's en MSSQL de add-ons extra kosten.