Hoe maak je een cirkeldiagram in Microsoft-programma's

Hoe maak je een cirkeldiagram in Microsoft-programma's


Cirkeldiagrammen zijn een gemakkelijke, leuke en toegankelijke manier om visueel weer te geven met elkaar verbonden gegevens in een alomvattende en samenhangende manier. Cirkeldiagrammen worden voornamelijk gebruikt voor toewijzing gegevens. Voor consumenten gebruik te maken van Microsoft Office suite, kan cirkeldiagrammen gemakkelijk worden gemaakt met behulp van Microsoft Excel, Microsoft Word en Microsoft PowerPoint.

instructies

Voor Excel 2003 en Voordat

1 Open een nieuwe Microsoft Excel-werkblad.

2 Voeren de gegevens in de rijen en kolommen.

3 Selecteer de gegevens die u wilt tonen in het cirkeldiagram. U kunt dit doen door de linker muisknop ingedrukt te houden en het scrollen over de gewenste gegevens.

4 Klik op "Insert" en selecteer "Chart." Op het tabblad Wizard Grafiek, selecteer "Pie." Er verschijnt een nieuw dialoogvenster.

5 Selecteer het type cirkeldiagram je wilt - 2D, 3D, eenvoudig intact, plakjes getrokken uit, of een combinatie. Klik op 'Volgende'.

6 U kunt nu wijzigingen aanbrengen in uw grafiek als u wilt. U kunt de data labels, titels toevoegen, en geef de positie van elk evenals hun presentatie.

7 Nadat je dit hebt gedaan, klikt u op "Finish." Uw cirkeldiagram is klaar!

Voor Excel 2007 en Excel 2010

8 Na het invoeren van de gegevens in de rijen en kolommen, zoals hierboven beschreven, klikt u op het tabblad "Invoegen". Uit de beschikbare opties, selecteer "Pie."

9 Zoals besproken in hoofdstuk 1, stap 5, selecteer het gewenste type cirkeldiagram. Dit zal uw cirkeldiagram creëren.

10 Een nieuwe 'Grafiek Tools "lint wordt aan uw werkbalk worden toegevoegd. De drie tabbladen in dit lint, "Design", "Lay-out" en "Format", stelt u in staat om uw grafiek wijzigen door het toevoegen van titels, data labels, enz.

Voor Microsoft Word

11 Open een nieuw Microsoft Word-document

12 Vanuit het hoofdmenu, klikt u op 'Invoegen. " Als alternatief kunt u ook op "Alt + I."

13 Klik op "Beeld." Een menu aan de zijkant zal komen.

14 Hieruit selecteert u "Grafiek." Dit zal een sample Datasheet in uw document in te voegen, samen met een monster staafdiagram.

15 Klik in het monster Datasheet en voer de gewenste gegevens. Dit zal uw staafdiagram dienovereenkomstig te veranderen.

16 Nadat u klaar bent met het invoeren van de gegevens, links klikken op het monster staafdiagram en vervolgens klik met de rechtermuisknop.

17 Uit de beschikbare opties, klik op "Grafiek Type." Dit opent een nieuw venster dat Microsoft Excel lijkt op te starten "Wizard Chart."

18 Selecteer de taart grafiek van dit venster. U kunt dezelfde soort cirkeldiagrammen kiezen voor Word als Excel.

19 Als je eenmaal de aard van de cirkeldiagram te selecteren, klik op "OK." Uw cirkeldiagram wordt gecreëerd.

Voor Microsoft PowerPoint

20 Open een nieuwe PowerPoint-presentatie.

21 Klik op "Insert" in het menu bovenaan. Nogmaals, kunt u ook op "Alt + I."

22 Selecteer "Chart." Net als het Word-document, zal dit brengen een monster Datasheet evenals een sample staafdiagram.

23 Volg de stappen 5-9 van het creëren van een cirkeldiagram in Word (zie hierboven). Dit zal uw cirkeldiagram in PowerPoint te creëren.