Hoe kan ik DSL die vaak Verbreekt Problemen

Hoe kan ik DSL die vaak Verbreekt Problemen


Frequent verbreekt de verbinding van uw internet service kan een frustrerende probleem te behandelen. Problemen met het probleem kan een beetje ingewikkeld, omdat het kan worden veroorzaakt door veel verschillende componenten van uw thuisnetwerk. Met enige basiskennis en een paar eenvoudige stappen voor probleemoplossing, kunt u echter de bron van het probleem te identificeren en het herstel van de consistentie van uw internetverbinding van.

instructies

1 Powercycle alle apparaten. Een goede eerste stap te nemen om elke vorm van internet-verbinding problemen die u ondervindt is om alle apparaten die deel uitmaken van uw thuisnetwerk te resetten aan te pakken. Om deze reset uit te voeren, zoekt u de netsnoeren van uw DSL-modem, evenals het netsnoer voor elk huis netwerkapparatuur (routers, switches, hubs), die u kunt gebruiken. Haal de stekker van hen voor een volle 30 seconden en start de computer opnieuw op te starten na het inpluggen ze allemaal opnieuw in. Doe je aansluiting voor een bepaalde periode van tijd om te zien of de verbinding meer consistente na de reset blijft. Als de verbinding blijft dalen, zijn enkele verdere stappen vereist.

2 Bypass elk huis netwerkapparatuur. Alles wat uw internetverbinding op uw computer draagt ​​kan mogelijk worden waardoor uw intermitterende connectiviteit. Daarom, om de oorzaak van het probleem te isoleren is het noodzakelijk om elk huis netwerkapparaat dat u gebruikt te omzeilen en direct sluit uw DSL-modem op uw computer. Neem de Ethernet-kabel die uw DSL-modem wordt aangesloten op de router of een ander apparaat en de stekker uit het netwerkapparaat. Sluit hem aan op de Ethernet-poort van de computer en na het resetten van de modem zoals beschreven in stap 1 opnieuw testen uw verbinding over een langere periode van tijd om te zien of een verblijf van meer consistent. Als de verbinding niet meer daalt, is het noodzakelijk om contact op met de fabrikant van uw router en heb hen op te lossen de inconsistentie van de aansluiting bij het passeren van de router. Als de verbinding onderbroken blijft, moet u contact opnemen met uw serviceprovider.

3 Neem contact op met de afdeling voor technische ondersteuning van uw internet service provider (ISP). Op dit moment zijn er niet meer stappen die kunnen worden uitgevoerd op uw huis verbinding en is het noodzakelijk dat een van de technische ondersteuning bij uw internetprovider om het probleem op te lossen.