Hoe om volledig te herstellen van een Dell-computer

Hoe om volledig te herstellen van een Dell-computer


Het is waarschijnlijk dat uw Dell-computer zal uiteindelijk een probleem tegenkomt dat is niet de tijd of moeite om handmatig moet repareren waard. Uw computer is voorzien van een pre-loaded recovery partitie die het gemakkelijker maakt om de huidige installatie van het besturingssysteem te schaffen en volledig te herstellen van het systeem terug naar de fabrieksinstellingen. Als uw Dell-computer heeft ernstige technische problemen die niet gemakkelijk kan worden opgelost kunt u de partitie en herstellen van de computer zonder een herstel schijf te gebruiken.

instructies

1 Sluit een USB-stick op uw Dell-computer of plaats een herschrijfbare dvd in het schijfstation. Open het menu Start en klik op de optie "Control Panel".

2 Klik op "Systeem en onderhoud" en selecteer vervolgens de "Backup and Recovery" link. Volg de aanwijzingen op het scherm om reservekopieƫn te maken van bestanden of programma's die u nodig heeft om uw herschrijfbare media of USB-opslagapparaat.

3 Werp de herschrijfbare schijf of verwijder de USB-drive. Koppel alle randapparatuur die op de Dell-computer worden aangesloten, zoals een printer of een Ethernet-kabels. Herstart het besturingssysteem.

4 Druk op de "F8" wanneer het Dell-logo verschijnt-up op het scherm tijdens de herstart proces. Tik op de pijl-omlaag om door de menu "Geavanceerde opstartopties" om de invoer label navigeren "Uw computer herstellen." Druk op Enter.

5 Klik op de taal drop-down menu in het midden van het scherm en selecteer de gewenste taal. Kies "Next" en typ in je profiel naam en wachtwoord als je er een had opgericht.

6 Selecteer "OK" en klik op de knop "Dell Factory Image Restore." Kies "Next" en vervolgens "formatteren harde schijf."

7 Klik op "Finish." Gebruik de gegevens back-up die u eerder hebt gemaakt om uw opgeslagen gegevens terug naar de harde schijf van de Dell-computer over te dragen.

Hints

  • Mis het internet niet surfen op uw Dell-computer voor het installeren van een goede anti-virus en firewall-programma. U kunt de installatiebestanden voor uw beveiligingssoftware downloaden voordat het herstel van de computer. Breng de bestanden naar uw USB-stick of herschrijfbare dvd en breng ze naar de Dell na de restauratie is voltooid. Open en voer de bestanden voordat toegang tot het internet.
  • Als uw Dell-computer met Windows XP of een ouder besturingssysteem de opties zal verschijnen iets anders, maar de methode voor de toegang tot het herstelproces zal hetzelfde blijven.