Nook Color Root Requirements

Barnes and Noble's Nook Color is ontworpen op de top van een aangepaste Android besturingssysteem gebruikersinterface. Het apparaat heeft geen volledige toegang tot de functies van het besturingssysteem mogelijk te maken, dus je kunt niet alle Android-applicaties te downloaden of gebruik maken van geavanceerde systeemfuncties. De Nook beworteling proces omvat het toevoegen van een Android-besturingssysteem rom naar uw Nook Color, zodat u een volledige versie van Android kunnen gebruiken. Uw Nook moet voldoen aan een aantal eisen voordat u het apparaat met succes kunnen wortelen.

Redenen om Root

De Nook basic besturingssysteem geeft u een Barnes and Noble samengesteld lijst van applicaties, toegang tot de Barnes and Noble e-book store, media en book readers en diverse andere opties. U kunt echter geen Android applicaties die niet op de lijst samengesteld installeren, noch kan u het besturingssysteem updaten zodra een nieuwe versie uitkomt. Je moet wachten voor Barnes and Noble een speciaal systeem update voor de Nook Color, die enkele maanden kan duren nadat de Android OS-update te maken. Als je wortel uw Nook Color, het functioneert als een complete Android-tablet.

systeemvereisten

Verschillende Nook beworteling ROMs bestaan ​​en hebben verschillende systeemvereisten. U moet uw Nook Color met de Barnes and Noble slaan registreren voorafgaand aan het uitvoeren van enige wortel operaties. Als u persoonlijke bestanden zijn opgeslagen op de Nook, een back-up van deze bestanden voorafgaand aan het wroeten. Je moet ook een microSD-kaart is geformatteerd in het kader van het FAT32-bestandssysteem. Elke computer met een kaartlezer kan de indeling functie voor jou. Uw Nook moet worden bijgewerkt om ten minste de 1.0.1 versie van het besturingssysteem voordat u de root-operatie kan toepassen. Het Android besturingssysteem moet ook een Google-account om goed te werken.

methoden

De Auto-Nooter applicatie automatiseert het Android installatieproces en maakt Google-toepassingen, de Grote Markt en andere essentiële onderdelen van het besturingssysteem. imago van de Auto-Nooter de gebruiker schrijft aan de microSD-kaart en voegt deze in de Nook om het te installeren. Manual-Nooter is een hands-on Nook ROM, gebruikt voor 1.2 en 1.3 firmware Nook Color modellen. Manual-Nooter installeert uit de Nook's herstel opties en past de update van de SD-kaart. U kunt ook de installatie van andere Nook ROMs met deze methode.

overwegingen

Barnes and Noble ondersteunt alleen zijn eigen versie van het Android besturingssysteem. Een geworteld Nook is niet onder de garantie van de fabrikant. Als uw Nook verliest macht terwijl de Android-installatie proces vordert, mag u "steen" van het apparaat, waardoor het volledig onbruikbaar maakt. U kunt bricking voorkomen door het installeren van het besturingssysteem om de SD-kaart in plaats van het hoofdgeheugen van de Nook's. U kunt de Nook terugkeren naar zijn voorraad besturingssysteem als u vindt dat u geen gewortelde Nook nodig.