Wat is het verschil tussen een ATX & ATX12V in Power Supply Units?

Wat is het verschil tussen een ATX & ATX12V in Power Supply Units?


De geavanceerde technologie uitgebreid (ATX) norm is een van de meest gebruikte vorm factor in computersystemen van vandaag. Na verloop van tijd, heeft de ATX standaard is aangepast aan verschillende versies, waaronder ATX en ATX12V bevatten (ATX v. 2.0 +).

ATX voeding

Een van de onderscheidende kenmerken van het ATX voeding is dat het een 20-pins connector als belangrijkste voedingsconnector. De ATX voeding geleverd met drie verschillende power connectors: + 3,3 V, + 5V en + 12V. De 4-pins 12V connector, levert stroom uitsluitend aan de processor, terwijl de 6-pins auxiliary power connector draagt ​​+ 3.3V en + 5V spanningen voor andere componenten. De + 5V-aansluiting hebt u ATX voedingen te voeren Standby en Power On signalen waardoor het besturingssysteem om een ​​soft power afsluit.

ATX12V Form Factor

De ATX12V voeding is voorzien van een 2 x 12 (24-pins) power connector. De 25-pins connector ondersteunt de 75 Watt PCI Express-eisen en het is achterwaarts compatibel. Het bevat ook een extra 12V rail voor onderdelen die meer dan 18 ampère stroom.

extra Verschillen

De ATX12V voeding standaard elimineert de extra power connector. Minimale efficiëntie ratings op de ATX12V voeding groter zijn dan de ATX voeding.