Hoe om te doen Conditionals in Python

In programmeertalen, conditionals zijn uitspraken die programmeurs gebruiken om te bepalen hoe het programma wordt uitgevoerd; zonder conditionals, kon computerprogramma's geen beslissingen op basis van de stand van het programma te maken. Dit geldt voor alle programmeertalen, waaronder Python. Niet alle programmeertalen gebruikt conditionele dezelfde manier. Python maakt gebruik van voorwaardelijke verklaringen anders dan C of Java-programma's.

instructies

1 Interpreteer een voorwaardelijke verklaring volledig en correct. Een voorwaardelijke instructie is een keuze van de programma maakt op basis van een bepaalde voorwaarde. U kunt bijvoorbeeld een vergelijking van waarden gebruiken om te bepalen hoe een uitvoering van het programma zal worden voortgezet. De instructie "x> = 5" is een voorwaardelijke, dat deze de waarde van de waarde vergelijkt "x." Indien x groter of gelijk aan 5, dan is de voorwaarde waar is. Anders, het is vals.

2 Gebruik een voorwaardelijke in een "if" statement. De basis "als" statement maakt gebruik van een voorwaardelijk. Indien de voorwaardelijke waar is, de "if" statement uitvoert:

als x> = 5:
. . . /

Iets te doen /

3 Gebruik een voorwaardelijke in een lus. Loops zijn vergelijkbaar met "if" verklaringen, maar in plaats van een keer uitvoeren, een lus instructie uitgevoerd totdat de voorwaarde onwaar is. Zo zal een lus "terwijl" een voorwaardelijke controleren. Indien de voorwaardelijke waar is, de "terwijl" loop uitvoert. Dan de lus "terwijl" controleert nogmaals de voorwaardelijke en blijft draaien zolang blijft waar:

terwijl x> = 5:
. . . / Loopt tot x <5 /