Hoe te gebruiken Framemaker

Framemaker is een krachtige authoring en publishing tool bij uitstek geschikt voor lange documenten, XML, SGML, vertaling en maatwerk. Framemaker biedt meer stabiliteit dan andere authoring tools en het instrument bij uitstek van vele technische schrijvers. Framemaker is beschikbaar in verschillende talen en op de meeste platforms. Terwijl u Framemaker kunt gebruiken voor elke grootte van document, is er een belangrijk verschil tussen het schrijven van 1- of 2-pagina letters en het produceren van een 500-pagina handleiding. Framemaker is complex en kost tijd om volledig te leren, maar de tijd is de moeite waard.

instructies

1 Bepaal of Framemaker is voor jou. Zo ja, wilt u misschien formele Framemaker training te krijgen. Terwijl je jezelf kunt leren, kan de training tijd besparen door u te informeren van de snelkoppelingen en best practices. Er is ook online training in een virtueel klaslokaal en training documentatie (zie bronnen hieronder).

2 Analyseren hoe u Framemaker zult gebruiken en focus je opleiding in deze belangrijke gebieden. Sommige functies te overwegen: single-source, voorwaardelijke tekst, conversie vermogen, complex nummering, kruisverwijzingen, gemengde oriƫntatie, tafels, 3D-modellen, DITA, XML, HTML en SGML.

3 Begin met het openen van de "Getting Started" gids voor Framemaker installeren. Na het installeren van Framemaker, zult u wilt activeren en registreren van uw software. De "Getting Started" gids introduceert u ook het Help-systeem met links naar bronnen, klantenondersteuning, downloads, gebruikersgroepen en een lijst van "wat er nieuw is," een opsomming van de belangrijkste functies van deze versie van de software.

4 Vertrouwd te maken met Framemaker hulp. De in-product Help, beschikbaar via het menu Help in uw Adobe-software, biedt toegang tot alle documentatie en instructies die beschikbaar zijn op het moment dat de software schepen. LiveDocs Help bevat alle content van in-product Help, plus updates en koppelingen naar aanvullende educatieve content op het web. LiveDocs Help kan worden gevonden in het Adobe Help Resource Center online.The in-product Help is ook beschikbaar als een PDF die is geoptimaliseerd voor afdrukken. Andere documenten, zoals installatiehandleidingen en white papers, kunnen ook worden geleverd als PDF-bestanden.

5 Blijf op de hoogte van de nieuwste versie van Framemaker door het verbeteren van de software wanneer er een nieuwe versie beschikbaar is.

Hints

  • Join Framemaker discussiegroepen en forums. Dit is waar u vragen kunt stellen en leren tips van andere Framemaker gebruikers (zie bronnen hieronder).
  • Je moet weten wat je doet bij het gebruik van Framemaker of u kunt een documentatie ramp te maken. Als u niet zeker bent, vragen voordat je vooruit.