Hoe maak je een MacBook voor Ableton Live Optimaliseer

Hoe maak je een MacBook voor Ableton Live Optimaliseer


Many DJs en soortgelijke elektronische muzikanten gebruik maken van een laptop als het middelpunt van hun prestaties setup. De MacBook, met name de MacBook Pro, is een gemeenschappelijke keuze. In een professionele instelling, wordt de MacBook uitsluitend voor muziekproductie en behandeld als een instrument in zijn eigen recht. Ableton Live, een digitale audio-workstation-platform vooral bedoeld voor live performance, is de go-to performance tool voor vele professionals en, hoewel de cross-platform, heeft een lange geschiedenis van gebruik op Mac-computers. Er zijn een paar eenvoudige stappen die u zullen helpen een MacBook te optimaliseren voor gebruik met Ableton Live rig.

instructies

1 Sluit alle andere toepassingen en onnodige achtergrond processen zoals Dashboard vrij te maken zo veel CPU en RAM mogelijk voorafgaand aan de prestaties.

2 Uitschakelen Bluetooth en AirPort, tenzij ze nodig zijn om te communiceren met een andere prestatie-element, zoals een Bluetooth-microfoon. Beide kunnen worden uitgeschakeld in Systeem Voorkeuren dialoog OS X, openen door te klikken op het pictogram in het Dock.

3 Kies een externe audio-interface die ook functioneert als een geluidskaart en wordt goed ondersteund voor het Mac-platform, zoals de Apogee Duet, RME Babyface of MOTU MicroBook. Apogee producten in het bijzonder zijn ontworpen om uitsluitend te worden gebruikt op Macs en bieden uitstekende geluidskwaliteit naast compatibiliteit.

4 Neemt een deel van de druk op de MacBook tijdens optredens met behulp van de audio-interface om zoveel mogelijk van het geluid verwerking mogelijk te doen. In de meeste gevallen, kunnen deze inrichtingen functioneren als geluidskaarten, ter vervanging van de MacBook interne geluidskaart. Raadpleeg de documentatie van de interface voor meer informatie over deze functies.

5 Koop de hoogste kwaliteit FireWire kabels die u zich kunt veroorloven als uw audio-interface is een FireWire-apparaat. Cable kwaliteit kan het verschil maken in effectieve overdracht van gegevens te maken.

6 Voer een defragmentatie tool zoals iDefrag op een regelmatige basis. MacBooks gebruikt voor alledaagse doeleinden over het algemeen geen regelmatige defragmentatie nodig, maar audio productie zal een krachtige invloed op uw machine uit te oefenen. "Defragging" eens in de paar maanden is over het algemeen een goed idee en zal helpen de stabiliteit van uw Ableton Live rig te handhaven.

7 Upgraden van je MacBook RAM om de maximaal mogelijke bedrag. Met ingang van de datum van publicatie, kunnen de meeste MacBook Pro's tot omgaan met 8 GB RAM-geheugen. Hoe meer RAM je hebt, hoe meer ruimte je hebt om software synthesizers en samplers in Ableton Live draaien.

Hints

  • Gebruik de MacBook voor niets anders als u van plan bent om het te gebruiken voor live optredens. In dit geval moet het worden behandeld als elke andere speciale audio-apparatuur.