Hoe kan ik een laptop verbinding met het internet

Het grote voordeel van het bezit van een laptop computer is de vrijheid om overal te gebruiken. Het opzetten van een netwerk kunt u verbinding met het internet vanuit uw slaapkamer, keuken, woonkamer of waar u kiest. Er zijn vele manieren om het opzetten van uw netwerk.

instructies

1 Zet uw laptop computer en meld u aan als beheerder. Installeer de software (driver), die van de fabrikant van uw draadloze netwerk (NIC) kwam volgens de instructies op het scherm. Steek de NIC kaart in uw laptop computer. Herstart uw laptop na de installatie is voltooid.

2 Plaats uw netwerk (NIC) in de laptop. Uw computer zal onmiddellijk herkennen de netwerkkaart en voltooi de installatie van de software. Dit creƫert een pictogram op uw bureaublad of systeemvak.

3 Hoe kan ik een laptop verbinding met het internet

Klik op het pictogram op uw bureaublad of systeemvak. Ga naar het tabblad Privacy en selecteer het type beveiliging dat u wilt op uw draadloze netwerk. Wi-Fi Protected Access (WPA) en WPA2 gebruiken sterkere encryptie-technologie en zijn beschikbaar op de nieuwste laptop computers. Wired Equivalent Privacy (WEP) is minder veilig, maar het is beschikbaar op alle laptops.

4 Selecteer "Configure" en voer de vereiste informatie. Dit is afhankelijk van het type codering kiezen.

5 Klik op "OK" twee keer om de installatie te voltooien. Uw laptop is nu online.

Hints

  • U kunt uw laptop computer verbinding met het internet met behulp van Cat5 kabels. U sluit het ene uiteinde van de Cat5-kabel aan op de LAN-poort van uw laptop computer en het andere uiteinde op de LAN of Ethernet-poort van de router. Het nadeel van gebruik van een draad is dat uw beweging beperkt tot de lengte van de draad.
  • Nieuwere computers hebben draadloze technologie ingebouwd. Als je nieuwere computer, mag u de extra netwerkkaart (NIC) nodig.
  • U moet uw bekabelde of draadloze netwerk te beveiligen met behulp van encryptie-technologie om anderen te stoppen met het gebruik van uw internetverbinding zonder uw toestemming.