Wat zijn de toepassingen voor een database?

De nederige databank treft bijna elk aspect van het dagelijks leven - van supermarkt voorraden en kabel-TV abonnee-informatie naar de marketing van mailinglijsten en de afgifte van payroll controles aan de werknemers. Databases zijn niet alleen voor grote bedrijven, dat wel. U kunt een handige persoonlijke of familiale databank bij te houden van zo ongeveer alles, met inbegrip van uw video game collectie, recepten, contacten, muziek-cd's en boeken te houden creëren.

Databases voor bedrijven

Het bedrijfsleven is afhankelijk van databases 24 uur per dag, zeven dagen per week. Inventaris, orderverwerking, salarisadministratie, boekhouding, scheepvaart en transport routing worden vaak gevolgd binnen een van de belangrijkste database die het bedrijf functioneren houdt.

Databases for Education

Van basisscholen tot universiteiten, onderwijsinstellingen gebruiken databases voor het bijhouden van studenten, rangen, transfers, transcripties en andere student gegevens te bewaren. Er zijn zelfs gespecialiseerde databank pakketten gericht op scholen en universiteiten.

Databases voor non-profitorganisaties

Net als bedrijven en onderwijsinstellingen, non-profit organisaties gebruiken systemen om informatie te traceren. Veel goede doelen en andere non-profit groepen gebruiken een database om de details van donaties, vrijwilligers, geserveerd in de gemeenschap uur op te slaan, cliënten geholpen en andere informatie met betrekking tot de organisatie.

Databases voor huishouden en Gezin management

De database heeft ook een rol in het huishouden en familie management. Veel mensen maken gebruik van databases voor het bijhouden van de familie verjaardagen, rekeningen en kosten in het huis te houden; adressen van vrienden en familieleden en film / dvd-collecties.

Alledaagse toepassingen voor Databases

Elke keer dat u een aankoop doet en de verkoopster vraagt ​​uw adres of postcode, worden uw gegevens bewaard en opgeslagen op een klantendatabase. Deze collecties van de gegevens worden gebruikt om mailings van speciale aanbiedingen, kortingen en andere aanbiedingen te sturen.