Waarom heeft Firefox Crash Als ik weg ben?

Wanneer Firefox crasht telkens als het inactief is, kunt u informatie verliezen en downloads gestart voordat u de computer verlaten. Af en toe een crash als gevolg van inactiviteit is niets om zorgen over te maken; Als Firefox crasht elke keer dat je weg bent, maar dit kan een ernstiger probleem aan te geven. Meestal kun je het probleem op te lossen op uw eigen, zelfs zonder geavanceerde technische vaardigheden.

Eerste stappen

Mozilla, het bedrijf dat Firefox maakt, beveelt een reeks stappen om crash problemen op te sporen. De eerste stap is het bijwerken van Firefox naar de meest recente versie. Vervolgens Mozilla raadt u aan Firefox plugins, het besturingssysteem, stuurprogramma's en Internet security software te updaten. Als alles up to date is, start Firefox in de veilige modus door de toets "Option" (Mac) of de toets 'Shift' (Windows) als het programma start ingedrukt te houden en te kijken of het nog steeds crasht wanneer u de computer verlaat. Als het probleem zich voordoet, de crashes zijn waarschijnlijk te wijten aan plugins, extensies en thema's.

Plugins, extensies en thema's

Firefox is compatibel met de open-source plugins, extensies en thema's die niet zijn getest of geverifieerd als stabiel. Als een van uw add-ons een corrupte script of code bevat, kan dit ervoor zorgen dat Firefox te bevriezen wanneer inactief en uiteindelijk crash. Om het probleem te isoleren, kunt u proberen de volgende opties een voor een om te zien of Firefox crasht nadat je laat het stationair draaien: overschakelen naar het standaardthema, add-ons tijdelijk uit te schakelen, uit te schakelen hardwareversnelling en schakel alle extensies. Versmalling van de bron van het probleem kan u toelaten om de problematische thema, uitbreiding te identificeren of plug-in en verwijder deze uit uw computer.

computer Activity

Zodra u problemen met Firefox hebt geƫlimineerd, worden eventuele nog voortdurende problemen met crashen waarschijnlijk met betrekking tot uw computer activiteit. Kijk voor terugkerende factoren bij ongevallen die gebeuren wanneer u weg bent: bestanden downloaden, een specifieke website opengelaten of programma's links actief. Een patroon kan een aanwijzing over de oorzaak van het probleem. Als Firefox crasht elke keer dat u laat het geopend wanneer er een back-up wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld, kan je CPU niet in staat zijn om beide functies te behandelen.

andere oplossingen

Want het is een gratis programma en Mozilla maakt gebruik van vrijwilligers als een groot deel van hun problemen oplossen team, kan Firefox geen snelle reacties op rapporten uit te geven. U kunt een crash verslag uit om hun team op de Mozilla support website, maar een snelle antwoord is onwaarschijnlijk. Op de korte termijn, verwijderen en opnieuw installeren van Firefox kan kwesties met betrekking tot corruptie, die gebeurde tijdens de oorspronkelijke installatie op te lossen. Houd in gedachten dat het verwijderen van de programma verwijdert al uw bladwijzers. Zie "Back-ups maken en herstellen Bookmarks" link in de bronnen hieronder voor de volledige instructies over hoe u uw bladwijzers opslaan voordat u verwijderen en hoe ze te herstellen nadat de nieuwe installatie.