Hoe maak je een print van oude dia's te verdienen op een Flatbed Scanner

Oude 35mm dia's zal verdwijnen en broos in de tijd. Een scanner aangesloten op een computer kunt u de beelden op oude dia's vast te leggen, en te digitaliseren en op te slaan op een computer af te drukken. De meeste flatbed scanners zijn uitgerust met een speciale bevestiging aan de binnenkant deksel voor het vasthouden van een slede in zijn oorspronkelijke kartonnen monteren. Als uw scanner model een dia-adapter heeft, speciale sjablonen zijn beschikbaar voor het regelen van meerdere dia's op de scanner. Digital imaging software wordt gebruikt voor het schoonmaken van de gescande foto, het aanpassen van kleur, het verwijderen van krassen en zelfs het wegnemen van rode ogen problemen veroorzaakt door de flitser.

instructies

1 Schiet de dia met een paar uitbarstingen van perslucht om stof en vuil vlekken die kunnen raken vergroot in een gedrukte foto te verwijderen.

2 Steek de dia in de adapter aan de binnenkant deksel van de flatbed scanner. De adapter heeft een groef aan elke zijde de breedte van een standaard 35 mm dia in de houder. De schuif glijdt in de groeven, die vlak en horizontaal te houden.

Als uw scanner niet is uitgerust met een adapter, koop een adapter of plastic mal die meerdere glijbanen voor het scannen van alle in een keer houdt.

3 Sluit het deksel van de scanner en druk op de "Power" of "On" knop. Zet de computer en printer.

4 Druk op de knop "Scan" te scannen en de overdracht van de afbeelding op de dia naar de computer. Uw scanner software wordt automatisch gestart op de computer wanneer de knop "Scan" wordt ingedrukt.

5 Controleer imago van de dia op de computer monitor voor kleurkwaliteit, vlekken, krassen of andere problemen. Gebruik digital imaging software zoals Adobe Photoshop om de kleur, gewas te passen en aan te passen de beeldgrootte, verdoezelen krassen en verwijder andere onvolkomenheden.

6 Controleer de grootte van uw foto afdrukken op papier en pas het beeld aan te passen. Bijvoorbeeld, als het maken van 5x7 inch prints, klikt u op het tabblad "Beeld" aan de bovenkant van het scherm weergeven van de gescande bestand, kies dan "Image Size". Geef de gewenste afmetingen in de vakken Breedte en Hoogte als 5 en 7 (inches), of omgekeerd, afhankelijk van de oriëntatie van de afbeelding en klik op 'OK'.

7 Klik op de "File" knop in de linkerbovenhoek van het scherm met de gescande foto op het scherm, kies dan "Print" uit het drop-down menu.

8 Selecteer een printer te gebruiken als meerdere aangesloten op de computer. Laad de printer met uw foto afdrukken op papier. Klik op "OK". Een druk van de gescande afbeelding moet blijken uit de printer in een paar minuten, afhankelijk van de snelheid van de printer.

Hints

  • Sommige flatbed scanners zijn in staat om het scannen van multiples dia's in één passage om tijd te besparen. De beelden kunnen vervolgens afzonderlijk worden geselecteerd voor het instellen en afdrukken.
  • Slide adapters voor scanners en templates voor het houden van dia's zijn beschikbaar op de camera en de computer winkels.