Hoe kan ik een laptop batterij Demonteer

Hoe kan ik een laptop batterij Demonteer


Sinds de aanschaf van een nieuwe laptop batterij is zo duur, ter vervanging van de oude cellen in een accu is een aantrekkelijk alternatief voor een aantal laptop eigenaren geworden. Ook als de accu behuizing of de behuizing beschadigd raakt, waardoor de goede cellen in een andere batterij behuizing kan een hoop geld besparen. Het nemen van een laptop batterij uit elkaar is niet zo moeilijk, en kan een leuke leerervaring voor zowel kinderen als volwassenen.

instructies

1 Laat de batterij te ontladen. Zet uw laptop (indien nodig), verwijder de batterij.

2 Wrikken openen van een klein deel van de accu naad met een schroevendraaier of ambachtelijke mes. Blijf de dekking van het geval los door het bewegen rond de rand totdat de hele top is vrij los te wrikken. Dit kan een beetje kracht te nemen. Leg het deksel opzij.

3 Hoe kan ik een laptop batterij Demonteer

Haal elke batterij cel en zijn kabel-connectoren met behulp van een ambacht mes en een kniptang. Een accu is verschillend, maar de cellen worden gewoonlijk verpakt in een kunststof behuizing met metalen contacten bij het uiteinde.

4 Doe de cellen, metalen contacten, kunststof kozijnen, draden en andere materialen op een veilige plek als u van plan om ze te hergebruiken. Verwijder eventuele lijmresten of tape van de cellen en metalen contacten.

5 Verwijder eventuele tape of schroeven waarmee de printplaat hechten aan de batterij behuizing, leg het dan opzij. Afhankelijk van het type batterij, kan de printplaat worden bevestigd aan de accucel, en niet de batterijbehuizing. Reinig de resterende residu van de kunststof behuizing.

Hints

  • Als u besluit om de batterij weer op te bouwen, kijken zorgvuldig terwijl u in rekening voor de eerste keer. Als de contacten niet goed zijn aangesloten, kan de batterij oververhit raken en schade aan de laptop veroorzaken.