Hoe maak je een Play Line Number Cite Met behulp van MLA Format

Hoe maak je een Play Line Number Cite Met behulp van MLA Format


Als verwijzing naar een toneelstuk in Modern Language Association (MLA) stijl, in tegenstelling tot bij verwijzingen naar andere bronnen citeren u regelnummers in plaats van pagina's. De meeste beroemde toneelstukken verschijnen in tal van gepubliceerde versies, dus het is belangrijker om de specifieke sectie van het spel noemen - die hetzelfde in elke versie blijft - dan naar pagina nummers, die variëren tussen de verschillende drukken noemen. Je moet regelnummers citeer alleen in het lichaam van de tekst, in haakjes citaten, niet in de Werkzaamheden Geciteerd lijst.

instructies

Onder verwijzing naar een spel met meerdere secties

1 Voeg een beginnende haakje.

2 Schrijf de achternaam van de auteur van het stuk, voeg dan één ruimte.

3 Noemen de verdeling van de speling waarin verwezen lijnen, afhankelijk van hoe het spel labels zijn secties. De meeste toneelstukken gebruiken act en scene; sommigen gebruiken cantos, boeken of onderdelen. Om de derde plaats van het tweede bedrijf noemen, bijvoorbeeld, schrijven "2.3."

4 Cite de lijn nummer of de nummers onmiddellijk na vermelding van de divisie nummers, gescheiden door slechts een punt. Bijvoorbeeld, om lijn 37 van act 2, scène 3 citeren, schrijven "2.3.37".

Als u het citeren van een deel van het spel die langer dan één regel loopt, dan noemen het nummer van de eerste regel in de sectie en de laatste lijn van de sectie, gescheiden door een koppelteken. Bijvoorbeeld, om lijnen 37 tot en met 40 van de wet 2, scène 3 citeren, schrijven "2.3.37-40".

5 Voeg een einde haakjes.

Onder verwijzing naar een Play zonder afzonderlijke afdelingen

6 Voeg een beginnende haakje.

7 Cite de achternaam van de auteur van het stuk, voeg dan een spatie.

8 Schrijf het woord "lijn," als u verwezen of citeerde slechts een regel, of schrijven "regels" als u verwezen of geciteerd meerdere regels. Doe dit alleen in uw krant eerste aanhaling van de lijnen van het spel. Voeg een andere ruimte.

9 Typ het lijnnummer (s). Als verwijzing naar een deel van het spel dat meerdere regels omspant, citeren de eerste en de laatste cijfers van dat deel, gescheiden door een koppelteken.

10 Citeer alleen de achternaam van de auteur en de feitelijke lijn nummers, gescheiden door een spatie, in de daaropvolgende gevonden. Weglaten van het woord "lijn" in alle citaten, behalve de eerste.

Hints

  • Als uw exemplaar van een spel niet lijn nummers in de marge vermeld, kunt u gewoon noemen de sectie, zoals de wet en scene - je hoeft niet naar de nummers handmatig tellen.