Hoe kan ik Internet oplichting te voorkomen

Bijna iedereen die het internet gebruikt heeft een of andere vorm van gezien "de Nigeriaanse scam," ook wel bekend als 'advance fee fraude', waarin een ongevraagde e-mail ontvangt u beweert dat de afzender heeft een aantal financiƫle situatie dat vereist dat u te helpen en geld te verdienen door het betalen van een vooruitbetaling. Helaas, deze zwendel zijn slechts enkele van de talloze mogelijkheden op het internet voor "bad guys" om ons scheiden van ons geld.

instructies

1 Leer om frauduleuze aanbiedingen online te herkennen. Bijvoorbeeld, veel "werk thuis 'en' data entry 'regelingen beloven dat de ontvanger van grote hoeveelheden geld kan verdienen, maar niet alle betrokken kosten te vermelden. Dergelijke oplichting kan vaak te herkennen aan de gekleurde garishly websites en flamboyant beloften, bijvoorbeeld "Verdien $ 1.000 per dag!" Ze tonen vordering na claim van "tevreden klanten" en zelfs tonen schermafbeeldingen van inkomsten uitspraken die niet de kosten vertonen. Zodra de belegger heeft gekregen verslaafd door geld te investeren in het product, dan is de koper wordt aangemoedigd op de bijkomende kosten op te nemen door te investeren in een dure website.

2 Gebruik de Federal Trade Commission klachtenformulier voor de consument een klacht indienen bij de FTC Bureau van Consumentenbescherming over een bepaald bedrijf of organisatie. De informatie die u verstrekt is aan jou. Het is niet nodig om uw naam op te geven, maar als u niet uw naam of andere informatie te verstrekken, kan het onmogelijk zijn om het Bureau om te reageren op onderzoeken of de klacht of het verzoek.

3 Zoek het bedrijf met het Better Business Bureau, die ook accepteert klachten over misleidende reclame, niet goederen of diensten, identiteitsdiefstal en andere klachten van consumenten te leveren. Klachten kunnen online worden ingediend.

4 Check out ScamBusters, een waardevolle bron van de nieuwste oplichting en hoe je jezelf te beschermen tegen hen en te melden.

5 Zoek de NFIC website die de kantoren van procureurs-generaal in elke staat en links naar andere websites agentschap nuttig overheid geeft.

Hints

  • De FTC heeft geen individuele problemen op te lossen, maar de klachten te onderzoeken fraude. Internet, telemarketing, identiteitsdiefstal en andere dergelijke klachten worden doorgegeven aan een database beschikbaar voor civiele en strafrechtelijke wetshandhavingsinstanties.