Hoe maak je een DOS Command toe aan Registry

MS-DOS-commando's kan worden uitgevoerd vanaf de Windows command line prompt. U kunt ook uitvoeren DOS-commando's bij het opstarten met behulp van een batch-bestand dat u op te slaan in het Windows-register. Het register heeft een sectie "Run" dat voert commando's elke keer dat u uw computer opstart. Bijvoorbeeld, als u wilt DOS gebruiken om een ​​schijf in kaart elke keer dat een gebruiker inlogt, kunt u deze opdracht uitvoert door het uitvoeren van de batch-bestand uit de sectie Windows-register "Run".

instructies

1 Klik op de knop "Start". Type "notepad" in het tekstvak en druk op "Enter", of in Windows XP, klikt u op "Run" en typ "notepad" in het tekstvak. Deze start uw tekst editor die u kunt gebruiken om de batch-bestand te maken.

2 Typ de MS-DOS-commando dat u wilt uitvoeren in het tekstbestand. In het onderstaande voorbeeld is de DOS-commando "net use" uitgevoerd, die een rit kaarten:

net use x: \ computer \ myfolder

Vervang "computer" met de naam van uw computer in het netwerk en de "myfolder" met de gedeelde bron.

3 Klik op "File" op de Notepad werkbalk en dan "Opslaan als." Noem het bestand "mydos.bat" en op te slaan op uw bureaublad. Met de rechtermuisknop op het bestand, selecteer "Eigenschappen" en markeer de locatie van het bestand. Druk op 'Ctrl + C "om de locatie naar het Windows klembord kopiëren.

4 Klik nogmaals op de knop "Start". Klik op "Run" als u gebruik maakt van Windows XP. Typ 'regedit' in het tekstvak dat wordt geopend en druk op "Enter" om uw Windows-register-editor te starten. Ga naar "HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run".

5 Klik met de rechtermuisknop op de witte ruimte in het deelvenster "Run" informatie, selecteer "Nieuw" en kies "DWORD-waarde" in de lijst met opties. Dit opent een configuratie venster waarin u uw nieuwe batch-bestand in te voeren.

6 Klik op het tekstvak "Waarde" in het dialoogvenster configuratie venster. Druk "Ctrl + V" naar de locatie van het batchbestand plakken. Typ een beschrijvende naam in de "Name" tekstvak. Klik op "OK" om uw register te slaan.