Wat is een elektronische agenda?

Een elektronische agenda is een schema boek bewaard op een computer. In plaats van pen en papier op te schrijven afspraken, vergaderingen en andere tijdgevoelige taken, kan een individu software die dezelfde handelingen uitvoert installeren. Omdat elektronische agenda's zijn niet draagbaar op desktop computers, hebben bedrijven een breed spectrum van conveyable personal organizers of persoonlijke gegevens assistenten die dezelfde functies van een Filofax hebben ontwikkeld

Belangrijkste kenmerken

In tegenstelling tot papier dagboeken, elektronische agenda's zijn sneller en flexibeler te gebruiken. Het formaat van het dagboek kan worden veranderd om gebruikers met verschillende standpunten, zoals dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse agenda's te bieden. Het kan gebruikers met een automatische meldingen van in afwachting van afspraken, op te slaan kopieën van schema's te bieden in het verleden en voeg meer ruimte of pagina's, indien nodig, volgens de JISC website "Electronic Diaries." Zoekfunctie kunnen gebruikers ook mensen, vergaderingen en scheduling informatie te lokaliseren met een klik op een knop.

Gebruik bij wetenschappelijk onderzoek

Elektronische agenda's worden gebruikt door wetenschappers om tijdgevoelige onderzoek. Volgens de Universiteit van Sheffield's "Electronic Diary System ', een studie in de transmissiesnelheden van de menselijke genitale ziekte werd uitgevoerd door middel van een elektronische agenda op het web door het Department of Epidemiology, School of Public Health en communautaire Geneeskunde van de Universiteit van Washington ( 2002). De status van elke deelnemer aan de studie werd gevolgd door een web dagboek dat werd beveiligd en alleen toegankelijk is voor de universiteit leden.

Gebruik in organisaties

In organisaties van het bedrijfsleven, kan een elektronische agenda worden gedeeld door medewerkers via een netwerk, waarbij de tijd die nodig is om meerdere individuele schema's te coördineren voor een vergadering aanzienlijk vermindert. Peer pressure dwingt meestal mensen om gedeelde agenda's te gebruiken. Training op bedrijfsspecifieke overeenkomsten betreffende dagboek gebruik stimuleert ook het gebruik. Managers en afdelingshoofden met zware schema's kunnen afspraken gemakkelijker te coördineren via een gedeelde elektronische agenda met hun assistenten.

nadelen

Elektronische agenda's gelden dezelfde risico's van het gebruik van computersoftware. Elk aantal virussen kan een computer of een gedeelde netwerk aan te vallen en veeg uit de gegevens van een elektronische agenda's. Daarnaast kunnen gegevens bestanden beschadigd worden, in welk geval de details van vergaderingen en afspraken moeten worden gereconstrueerd. Op dezelfde manier kan een papieren dagboek gestolen of verloren, een laptop of persoonlijke gegevens assistent kan verdwijnen met de elektronische agenda.