Specificaties voor de eMachines eTower 433i

De eMachines eTower 433i was een thuis en kleine zakelijke desktop computer, dat werd geïntroduceerd in 1999. Het was bestemd voor en geleverd met Windows 98. Op het moment van de invoering ervan, eMachines was een onafhankelijk Amerikaans bedrijf. Sinds 2007 is de merknaam eMachines een handelsmerk van de Taiwanese computerfabrikant Acer geweest. Met ingang van april 2011, heeft deze Celeron-based model niet meer leverbaar, hoewel onderdelen en upgrades zijn nog beschikbaar voor het.

fysieke specificaties

De eMachines eTower 433i had een witte micro-tower behuizing, met een plastic frontpaneel en een metalen behuizing.

Processor en Geheugen

De CPU voor dit model was een Intel Celeron 433 MHz chip, met een Data bussnelheid van 66 MHz en 128 MB aan L2-pijpleiding barstte cachegeheugen. Het was mogelijk om de CPU te upgraden, en kits waren beschikbaar voor upgrade. EMachines eTower 433i is voorzien van 32 MB SDRAM in DIMM 168-pin configuratie en aanvullende SDRAM chips kunnen worden toegevoegd aan het RAM tot 256 MB brengen. Er is een limiet van 128 MB per enkele RAM chip.

Disk Drives and Storage Controller

De eMachines eTower 433i werd geleverd met een 4,3 GB standaard ATA-33 harde schijf. Het omvatte ook een 3,5-inch interne floppy drive en een 40x optische CD-ROM (IDE) rijden. De opslag controller voor deze unit was een IDE geïntegreerde PCI-controller, en gelijkvormigheid aan het ATA-33 standaard.

Graphics en Audio Kaarten

Dit eMachines model geleverd met een AGP2x geïntegreerde grafische kaart, met een ATI Rage Pro grafische processor en 4 MB SGRAM videogeheugen. Het steunde SXGA (1280 x 1024 pixels), VGA (640 x 480 pixels), SVGA (800 bij 600 pixels) en XGA (1024 x 768 pixels) en resoluties, maar de kaart heeft geen ondersteuning voor video-uitgang of digitale video-standaard .

Het werd geleverd met een PCI geïntegreerde geluidskaart gebaseerd op een Cirrus Logic CS 4280 signaalprocessor met stereo-uitgang. Deze geluidskaart gelijkvormig aan Blaster en Sound Blaster 16 / Pro normen Geluid en het aangedreven twee luidsprekers, een linker kanaal en een rechter kanaal.

Expansion Bays

Het moederbord van de eMachines eTower 433i inclusief één gratis 3,5-inch-by-1/3-inch vooraan toegankelijk slot. De overige twee vooraan toegankelijk slots werden gebruikt voor de floppy disk drive en CD-ROM. Interne slots omvatte een full-length processor-sized uitbreidingsslot en een vrije geheugenslot.

Poorten en Interfaces

Interfaces omvatte een 15-pins D-sub-muis-poort, een audio (RJ-11), line-in, een telefoonlijn, een gameport en een VGA-monitor-poort. Een 15-pin HD D-sub parallelle poort is bestemd voor een printer of scanner, en een D-sub 25-pins poort werd opgenomen voor een modem. Het toetsenbord is aangesloten via een 9-pins D-sub-poort. Al deze poorten waren op de achterzijde van de behuizing. Alle poorten ondersteund "plug and play."