Hoe het opzetten van een draadloze router

Draadloze netwerken kunt u toegang tot het internet vanaf je vrijwel overal. Het installeren van de draadloze router om dat mogelijk te maken is makkelijker dan je denkt.

instructies

1 Controleer of u de apparatuur voor het opzetten van een draadloze router. Je hebt een breedband internetaansluiting, een wireless-ready computer of een draadloze netwerkadapter en een draadloze router nodig.

2 Koppel uw kabel- of DSL-modem uit uw computer als de twee rechtstreeks zijn aangesloten. Steek de netwerkkabel in de poort aan de achterkant van uw draadloze router die het label internet, WAN (Wide Area Network) of WLAN (Wireless Local Area Network) heeft.

3 Steek het ene uiteinde van de netwerkkabel die bij de draadloze router in uw modem. Steek het andere uiteinde van die kabel in Internet van uw router, WAN- of WLAN-poort. Voer deze stap als uw computer een internetverbinding heeft.

4 Sluit de kracht om uw kabel of DSL-modem. Laat 30 seconden voor een Internet-verbinding op te richten voordat u in en het draaien op uw draadloze router.

5 Kijk voor het internet, WAN of WLAN-lampje op de router te gaan. Dit betekent een succesvolle verbinding.

6 Volg de instructies op de installatie-cd op uw draadloze router te configureren. Dit geldt ook voor het beschermen van uw router met de beveiliging, zoals een web-sleutel of WPA (Wi-Fi Protected Access). Sla uw instellingen op en beginnen met het gebruik van uw draadloze router.

Hints

  • Selecteer een netwerkadapter en draadloze router gefabriceerd door dezelfde firma.