Hoe maak je een partitie met Linux toe

Hoe maak je een partitie met Linux toe


De harde schijf in uw personal computer is verdeeld in partities. Elke partitie bevat alle schijf sectoren die tussen twee adressen: een beginnend cylinder-nummer en een eind cilinder nummer. Elke partitie niet overlapt met andere partities, hoewel de harde schijf vrije ruimte nog niet toegewezen aan een partitie kan hebben. De grondgedachte achter partities is aan niet-verbonden computer code of data te scheiden; alle besturingssystemen respecteren partitie grenzen, dus een gepartitioneerd opslagapparaat kunnen verschillende bestandssystemen en / of besturingssystemen op te slaan. U kunt Linux ingebouwde fdisk hulpprogramma gebruiken om een ​​partitie toe te voegen.

instructies

1 Meld u aan bij de computer als de gebruiker "root." Lanceer een Linux shell door in te loggen in de tekst-modus of de lancering van een terminal venster van de grafische desktop.

2 Roep het "fdisk" tool door het intikken van de volgende opdracht in de shell:

fdisk / dev / sda

Vervang "/ dev / sda" met de naam van de schijf waarop u wilt een partitie te maken. Druk op "Enter" voor fdisk om u met haar gespecialiseerde opdrachtprompt.

3 Typ "p" en druk op "Enter" om een ​​lijst van alle bestaande partities. Kies een ongebruikte cilinder interval als de plek voor de nieuwe partitie.

4 Typ "n" en druk op "Enter" om de nieuwe partitie aan te maken. Typ "p" naar een primaire partitie of "e" te creëren om een ​​uitgebreide partitie aan te maken. Druk op "Enter" om fdisk suggestie voor de partitie nummer te accepteren, voer vervolgens het nummer van de start cilinder en het nummer van de laatste cilinder. Als fdisk keert terug naar zijn belangrijkste prompt, zal uw harde schijf een nieuwe partitie gereed om gegevens op te slaan.