Hoe tem je een podcast met live software Ableton's Produce

Hoe tem je een podcast met live software Ableton's Produce


Een opmerkelijke stap van het creëren van een podcast, in het bijzonder met het oog op waardoor het professionele geluid, is het toevoegen van de productie - zoals achtergrondmuziek en de integratie van geluidseffecten. Ableton Live heeft prijzen gewonnen voor zijn muziek productiemogelijkheden won (het werd gebruikt om Beck's Guero produceren), en bot Ableton Live en het is eenvoudiger versie, Ableton Live Lite, kan worden gebruikt voor podcasting.

instructies

1 Denk na over wat de productie van waarden die u wilt toevoegen aan uw podcast om het interessanter te maken. Ableton Live kunt u componeren, opnemen, remix, improviseren en uw muzikale ideeën te bewerken, dus neem even de tijd om erachter te komen hoe u uw podcast voor ogen.

2 Kun direct in het programma door het aansluiten van een microfoon en persen plaat, die op menubalk bovenaan het programma. Of, als u uw audio-opname al klaar hebt, kun je gewoon uploaden in Ableton Live.

3 Hoe tem je een podcast met live software Ableton's Produce

Zodra u uw audio-opname, Live Lite geeft u vier audiosporen en vier MIDI tracks, waarmee u kunt spelen met het tempo van je muziek, gooi in drumloops, en maak multi-track creaties.

4 De software is gemaakt van tracks, dus wat je wilt doen is sleep je audio of sample clips in het spoor slots. Hit Play om te horen hoe uw selectie klinkt.

5 Hoe tem je een podcast met live software Ableton's Produce

Er zijn twee manieren waarop u kunt werken binnen de Ableton Live software. "Session view" geeft u een andere manier naar muziek buiten de traditionele lineaire tijdlijn te creëren. De tracks met de verticale lijnen (in de buurt van het midden linker kant) zijn waar uw clips. Probeer te slepen en effecten in real time - u kunt dit allemaal doen, terwijl de tracks zijn nog steeds spelen.

6 Hoe tem je een podcast met live software Ableton's Produce


De "Arrangement View" is de meer traditionele manier van bewerken en produceren van audio. Het gaat om een ​​lineaire tijdlijn. Hier kunt u teruggaan en bewerk alles tot je blij mee bent.

7 Nadat u klaar bent, exporteert u het bestand in een juiste formaat. Mp3 is een veilige formaat om uw podcast bestanden.

8 Vervolgens kunt u de podcast, hetzij op een blog of een website te publiceren, en u kunt ook eenvoudig een RSS-feed met een provider, zoals FeedBurner. U kunt ook uw podcast in de iTunes Podcast Directory, zodat iTunes-gebruikers kunnen zoeken.

Hints

  • Als u niet al deze speciale functies nodig, Ableton Live Lite is een sparser versie van Ableton Lite dat alle mogelijkheden van het opnemen van een podcast heeft.
  • Appleton live is trots op zodat de gebruikers de flexibiliteit om de software te gebruiken als een instrument. Als u het muzikale oor, wees creatief en spelen met uw eigen audio voor intro, outro en de overgang muziek voor je podcast. Deze software stelt u in staat om dingen spontaan op te nemen en te improviseren. Boek voordelig te spelen rond met verschillende methoden te vinden die het beste past bij uw eigen stijl te vinden.
  • Als u achtergrondmuziek wilt voor je podcast, kunt u ook looping tracks, dus een bepaalde audiotrack kan spelen op de achtergrond voor onbepaalde tijd.
  • Zorg ervoor dat u geen auteursrechtelijk beschermde muziek te gebruiken. Er zijn tal van royalty-vrije muziek sites die u kunt gebruiken zonder te hoeven maken over juridische kwesties.