Hoe te Tar toepassingen in Linux Unzip

De "tar" commando maakt een archief van meerdere bestanden. Het werd oorspronkelijk ontworpen voor gebruik met een tapestation en staat voor "tape archive." U kunt de opdracht gebruiken om een ​​archief dat kan worden opgeslagen op een harde schijf of optische schijf te maken. Het resulterende bestand heeft de ".tar" bestandsextensies en wordt ook wel een "tarball." Het commando "teer" wordt ook gebruikt om extract (unzip) de inhoud van het bestand. Verschillende commando-opties bepalen welke actie wordt uitgevoerd.

instructies

1 Open een terminalvenster of Konsole venster om toegang te krijgen tot een desktop. De "Terminal" of "Konsole" applicatie is te vinden onder de belangrijkste programma's menu of door rechts te klikken op het bureaublad.

2 Typ het commando "tar -xvf filename.tar" om het tar-bestand uit te pakken. De optie "x" zegt om het bestand uit te pakken. De optie "v" zegt om het proces af te drukken op het scherm. De optie "f" vertelt de opdracht die de naam van het bestand dat u wilt uitpakken zal de opdracht uit te voeren. Vervang "filename" met de naam die u het bestand wilt geven.

3 Typ het commando "ls" om de inhoud van de map en controleer of de tar-bestand correct is gehaald.