Microsoft Life Cycle Management

Microsoft Life Cycle Management


Het inhuren van nieuwe medewerkers in een grote organisatie als een universiteit, een bedrijf of een ziekenhuis betekent meestal het opzetten van computer hardware en software voor het gebruik ervan. Zodra hun computer is ingesteld, de werknemers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord, evenals toestemming om de verschillende netwerken, bestanden en printers van de organisatie gebruikt. Het creëren van een gebruikersnaam, wachtwoord en het recht op informatie binnen een organisatie wordt genoemd identity management.

Toegangspunten

In grote bedrijven, werknemers hebben vaak verschillende niveaus van toegang tot computerbestanden, netwerken en het internet. Bijvoorbeeld, aan een universiteit, bent u niet van plan om een ​​student dezelfde toegang tot een digitale klasboek zoals u zou een lid van de faculteit toe te kennen; je hebt een set van toegangsrechten voor de student en een pakket rechten voor de faculteit lid. Een tool als Microsoft Identity Lifecycle Manager (ILM) helpt bij het opzetten en bijhouden van de verschillende rechten van werknemers en andere leden van de gemeenschap.

Identity Lifecycle Manager (ILM)

ILM combineert alle andere identiteit gerelateerde informatie over de werknemer in één plaats, zodat de informatietechnologie (IT) afdeling identiteit en de rechten van de gebruiker gemakkelijk kunnen beheren. De IT-afdeling heeft geen toegang tot een werknemer voor elke printer of file server de werknemer moet in staat zijn om te verlenen, maar kunnen machtigingen op een plaats die vervolgens via netwerken van het bedrijf zijn verdeeld geven.

versies

Er zijn twee belangrijke versies van Life Cycle Management systeem van Microsoft. Microsoft Identity Lifecycle Manager 2007 gecombineerd metadirectory en gebruiksvriendelijke provisioning-mogelijkheden met certificaat en smart card management. De nieuwste versie van Life Cycle Management heet Forefront Identity Manager (FIM) 2010.

Forefront Identity Manager (FIM) 2010

Vanaf september 2009 kunt u een kopie van de release candidate van FIM van Microsoft te downloaden. Deze software combineert de kenmerken van ILM 2007 met nieuwe functies, zoals geautomatiseerde IT-beheertaken en geïntegreerd in Microsoft Office en Windows meer self-service tools. Volgens Microsoft, terwijl de IT-afdeling van een organisatie voor de rechten van gebruikers op basis van het bedrijfsbeleid, gebruikers kunnen worden gemachtigd om een ​​aantal taken uit te voeren als hun eigen wachtwoord opnieuw in plaats van een IT-persoon resetten.

Server Systeemvereisten

Om de IT-afdeling om FIM draaien, heb je een server nodig met een 64-bits processor, 2 GB of meer RAM-geheugen plus 2 GB aan ruimte op de harde schijf. U zult ook de server software zoals Windows Server 2008, SQL Server 2008, een webserver en Windows SharePoint Services nodig.

Client Systeemvereisten

Om een ​​werknemer aan de FIM te kunnen gebruiken, moet u een desktop computer met 512 MB RAM en 500 MB vrije ruimte op harde schijf hardlopen op zijn minst een Windows XP-besturingssysteem te hebben.