Hoe om te beslissen wat Specs zijn nodig in een laptop

De juiste laptop is alles over voorkeur van de gebruiker. Weten hoe, wanneer en waar u van plan om de laptop te gebruiken zal een lange weg te gaan om je te helpen bepalen welke specificaties voor u het belangrijkst zijn. Zodra u beperken uw lijst met functies, kunt u vergelijking winkelen beginnen.

instructies

Het kiezen van de juiste laptop

1 Maak een lijst van wat u van plan bent te doen met uw nieuwe laptop. Wilt u op het web, spelletjes spelen, werken met digitale foto's en video's te surfen, te communiceren met het werk, of alleen te gebruiken voor het bedrijfsleven? De kans groot dat je de laptop wilt gebruiken voor meer dan één reden. Sommige functies, echter, maken een aantal specificaties belangrijker zijn dan andere. Zo zou een laptop waarvan de primaire functie is voor het spelen van games profiteren van een snelle grafische kaart en een high-end audio-kaart. Een zakelijke gebruiker wil je meerdere applicaties tegelijk draaien, zodat er meer geheugen moet een prioriteit zijn.

2 Denk na over waar en wanneer u de meeste kans om uw laptop te gebruiken. Als u van plan om de laptop mee te nemen wanneer u reist, de grootte en het gewicht zijn belangrijk. Een laptop met een 17-inch scherm dat zes pond of meer weegt niet zou een goede keuze voor een road warrior zijn.

3 Maak een need-to-have / nice-to-have feature-vergelijking lijst. Op een stuk papier (of in een spreadsheet) trekken drie kolommen. In de eerste kolom, een lijst van laptop functies. Daarna, in de tweede en derde kolom afvinken wat je nodig hebt en wat leuk om te hebben zou zijn. Sommige functies te overwegen zijn een groot scherm, veel RAM, Blu-ray DVD-ondersteuning, een DVD-brander, een lange levensduur van de batterij, een high-definition multimedia interface (HDMI) -poort, meerdere USB-poorten, tv-kaart, een LightScribe DVD etikettering en brandende systeem, dual processors, en een 64-bits besturingssysteem.

4 Neem uw lijst met functies met u wanneer u winkelen (of het handig als je online zoekt) en op zoek naar een computer die al uw need-to-have kenmerken heeft en binnen uw prijsklasse.

Hints

  • Er is geen verschil tussen een laptop en een notebook. Dit zijn slechts verschillende termen die worden gebruikt door verschillende fabrikanten. Een nieuwe categorie wint aan populariteit is de netbook. Een netbook is een zeer kleine computer in de eerste plaats bedoeld voor een draadloze internetverbinding. Als dat is alles wat je nodig hebt, kan een netbook zijn een kijkje waard.
  • Niet extra betalen voor een functie die u niet nodig hebt. Als je niet van plan om ooit het kijken naar een DVD op uw laptop, niet kopen een met een ingebouwde Blu-ray dvd-speler.