Wat is Python 2.5?

Wat is Python 2.5?


Python 2.5 is een ontwikkeling mijlpaal in de programmeertaal Python, het aanbieden van verbeteringen ten opzichte van de oudere versies van Python. In aanvulling op met inbegrip van meer bibliotheken die door de Python user base gevraagde gewenste functionaliteit, de 2.5 versie ook enkele syntactische verschillen met uitzondering vangen, en optimalisaties tot code-uitvoering snelheid. Python schepper Guido van Rossum vrijgegeven Python 2.5 in september 2006, die twee jaar later werd gevolgd door de versies 2.6 en 3.0.

Probeer / Behalve / Eindelijk Blocks

Probeer / Behalve blokken zijn common-uitzondering vangen mechanismen in de programmering. Python bevat "else" verklaringen, zodat deze blokken te vangen fout gedrag meer volledig. Versie 2.5 ook de "eindelijk" verklaring, die zou uitvoeren, ongeacht wat er gebeurd is in de voorgaande blokken. Bijvoorbeeld:

proberen:

/ Blok code /

except1:

/ Blok code /

except2:

/ Blok code /

anders:

/ Blok code /

eindelijk:

/ Blok code /

De "proberen" instructie zal worden uitgevoerd, en ofwel "except1", "except2" of "anders" zal uitvoeren, afhankelijk van de fout gegooid door "te proberen." Desondanks zullen de "eindelijk" block uit te voeren, ongeacht de fouten.

New Syntax voor Conditionals

Guido van Rossum, op aandringen van Python gebruikers, zorgden voor een nieuwe voorwaardelijke verklaring dat samenviel met de C-stijl verklaring "a b:? C". Deze verklaring, genaamd de "ternair" statement, betekent gewoon dat "als een waar is, dan b, c anders". Om dit aan te passen, van Rossum ontwikkelde de volgende syntaxis:

x = true als voorwaarde anders onwaar

die waar en onwaar waarden toewijst aan de variabele op basis van de conditie en verliesrekening ( "x is waar als de voorwaarde waar is, anders x is false").

Speed ‚Äč‚Äčoptimalisaties

Veel optimalisaties werden gemaakt om de onderliggende code om de snelheid van de uitvoering te verbeteren. Functies zoals "set" en "frozenset" werden geoptimaliseerd om te presteren op drie keer hun traditionele snelheid. De snelheid van string operaties op Unicode weer verhoogd. Uitzonderingen werden verplaatst naar een andere stijl van class-implementatie, het versnellen van de klasse instantiatie. Ook Python redt succesvolle invoer uit directories om oproepen te beperken tot het systeem tijdens het importeren.

Nieuwe en verbeterde Modules

Een nieuw woordenboek klasse, "defaultdict," werd opgenomen om standaard woordenboek objecten met standaardwaarden maken wanneer nieuwe sleutels werden verwezen. De "mailbox" module werd herschreven om de functionaliteit te bevatten voor het wijzigen van mailboxen en ze te lezen. De "os" module werd ook herschreven om de terugkeer waarden van teruggekeerde datum / tijd te wijzigen, alsook wijzigen hoe processen werden afgehandeld.