Hoe PDF-bestanden van Word 2007

Hoe PDF-bestanden van Word 2007


De PDF is een document formaat dat Adobe gemaakt en wordt veel gebruikt voor persoonlijke, professionele en educatieve aankopen. Als u eigenaar Adobe Acrobat, Microsoft Word 2007 kunt u een PDF te maken bij gebruik van de "Opslaan als" functie. Als u niet de eigenaar van Acrobat, maar u kunt nog steeds een PDF in Word 2007 maken door het installeren van een Microsoft add-in. Na het installeren van de add-in, kunt u nieuwe of bestaande Word-documenten in PDF-formaat op te slaan.

instructies

1 Download de Microsoft (Microsoft.com) Opslaan als PDF of XPS-invoegtoepassing voor MS Office 2007 van Microsoft officiƫle download site en sla het programma bestand op uw computer.

2 Dubbelklik op het "SaveAsPDFandXPS.exe" bestand en klik door de aanwijzingen om de add-in te installeren op uw computer.

3 Open Microsoft Word 2007.

4 Klik op de knop Microsoft Office; klik op "Open" en dubbelklik op het document dat u wilt openen en opslaan als PDF-bestand.

5 Klik op de knop Microsoft Office en klik op 'Opslaan als' optie.

6 Klik op de "Opslaan als" drop-down menu. Je merkt dat de PDF-optie is opgenomen in de lijst met beschikbare bestandstypen. Klik op "PDF" in het menu bestandstypen en klik op 'Opslaan'.