Hoe het opzetten van Windows XP voor de beste prestaties

Windows XP kan een snelle besturingssysteem zijn als het goed is geoptimaliseerd. Door het uitschakelen van veel van de functies die worden geleverd met XP en door het uitvoeren van Schijfopruiming, kunt u middelen vrij te maken van uw systeem om programma's te draaien in plaats van hen te verspillen op fancy graphics en effecten. Programma's zullen sneller lopen, en je zult meer geheugen en meer harde schijf ruimte om bestanden en programma's op te slaan - alles zonder het upgraden van uw hardware. Het is vooral belangrijk om Windows XP te optimaliseren voor betere prestaties als u een oudere computer met een langzame processor, een kleine hoeveelheid RAM-geheugen en een kleine harde schijf.

instructies

1 Log in op Windows XP als beheerder. Klik op "Start," met de rechtermuisknop op "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" te openen "System Properties." Klik op het tabblad "Advanced". Klik op "Instellingen" onder "prestaties." Klik op "Beste prestaties" alle visuele effecten uit te schakelen. Klik op "Custom" om alleen de visuele effecten die u wilt gebruiken. Om uiterlijk in evenwicht te brengen met de prestaties, schakelt u het selectievakje naast elk item behalve "Gebruik visuele stijlen op vensters en knoppen." Klik op 'OK'.

2 Klik op het tabblad "Advanced". Onder "Processor scheduling," selecteer "Programma's." Onder "geheugengebruik," selecteer "Programma's." Onder "Virtueel geheugen," klik "Change". Selecteer uw systeem rijden van de lijst. Onder "paging bestandsgrootte voor geselecteerde station," selecteert u "Aangepast formaat." Naast "Initial grootte (MB)," voert u een waarde, dat is ongeveer 1 1/2 keer de grootte van het RAM-geheugen op uw computer is geïnstalleerd. Naast "Maximale grootte (MB)," voert u een waarde dat is ongeveer drie maal uw geïnstalleerde geheugen. Om laat Windows beheren van deze waarden voor u, klikt u op "systeem beheerde grootte." Klik op 'OK'.

3 Klik op "Start", "Configuratiescherm", "Vormgeving en thema's." Klik op "Display" te openen "Eigenschappen voor Beeldscherm." Selecteer het tabblad "Desktop". Selecteer "Geen" uit de "achtergrond" lijst. Klik op het tabblad "Screen Saver". Onder "Screen Saver" te selecteren "Geen." Klik op de "Power" knop onder "Monitor macht." Selecteer een vermogen regeling als "Always On" of "High System Performance." Naast "Turn off monitor," selecteert u een tijd tussen 10 en 30 minuten. Naast '' Turn off harde schijven "en" Stand-by ", selecteer" Nooit. " Klik op 'Opslaan als' om uw aangepaste energiebeheerschema te besparen. Klik op "OK" twee keer.

4 Klik op het tabblad "Desktop" in "Eigenschappen voor beeldscherm." Onder 'Achtergrond', selecteer "Geen." Onder "Color", selecteert u een effen kleur voor uw bureaublad achtergrond. Klik op 'OK'.

5 Klik op "Start", "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop uw primaire systeemschijf. Klik op 'Eigenschappen'. Selecteer het tabblad 'Algemeen' en klik op 'Schijfopruiming. " Selecteer de bestanden die u wilt verwijderen en klik op 'OK'. Klik op het tabblad 'Meer opties'. Onder "Windows-onderdelen," klik "Opruimen." Selecteer de Windows-componenten die u niet gebruikt, dan klikt u op "Next" en "Finish." Onder "Geïnstalleerde programma's," klik "Opruimen." Klik op programma's die je nooit gebruikt, selecteer 'Verwijderen'.

Hints

  • U kunt Taakbeheer gebruiken om uw processor van de computer resources, het geheugen en de pagina-bestand te controleren.