De Footer wordt vast op de pagina in PowerPoint

Microsoft PowerPoint voegt voetteksten om dia's, notities en hand-outs. Voetteksten kunnen bestaan ​​dianummers, paginanummers, data, presentatie titel en de naam van de presentator. De stappen voor het verwijderen van voetteksten verschillen, afhankelijk van waar de voettekst is gevestigd. De stappen verschillen ook afhankelijk van hoe de footer oorspronkelijk is gemaakt.

Verwijder de voettekst van One Slide

Om de voettekst van de ene dia te verwijderen, zoals de titel dia, kan de gebruiker "Koptekst en voettekst" te selecteren uit het tabblad Invoegen. Van daaruit zou de gebruiker de footer opties ongedaan en klik op de knop "Toepassen". De footer opties zijn "footer", "Datum en tijd" en "Slide nummer." De gebruiker kan ook kiezen voor "Niet Toon Titeldia."

Verwijder de voettekst van All Slides

Als de voettekst werd toegevoegd met behulp van de "Koptekst en voettekst" optie in het menu Invoegen, dan kan een gebruiker de voettekst volgens dezelfde methode beschreven in hoofdstuk één te verwijderen. Echter, als de presentatie gebruikt een tekstvak in de Slide Master in plaats van de voettekst plaatsaanduiding, dan is de voettekst wordt geschrapt in het Diamodel. De Slide Master bevindt zich op het tabblad Weergave. Eenmaal in Master View, moet de gebruiker de voettekst tekstvak te selecteren en te verwijderen. Dit verwijdert de voettekst van elke dia.

Verwijder de Footer uit Hand-outs en notities

Een presentator kan de voettekst van alle pagina's van de hand-outs en notities te verwijderen. Dit wordt gedaan in de "Koptekst en voettekst" optie in het menu Invoegen. De presentator heeft de optie om het paginanummer, de datum en tijd, en een handmatig ingevoerde voettekst toe te voegen of te verwijderen. Klikken op de "Apply All" knop zal de voettekst te verwijderen. Er is geen optie om de voettekst van een enkele pagina te verwijderen.

Voetteksten Toegepast in Notes en Folder Masters

Als de maker van de presentatie ingevoegde een tekstvak in de Notes Master of Hand-outs Master als een voettekst, het aankruisvak footer opties kunnen de voettekst niet verwijderen. Het selecteren van "Notes Master" of "Hand-outs Meester," en het verwijderen van het tekstvak zal de voettekst van elke pagina te verwijderen.