Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server


Een Ubuntu server, standaard, niet beschikt over een grafische interface. Operators configureren en informatie te verzamelen over het systeem met de command line interface, of shell commando's. Gebruik de opdracht "ifconfig" om het IP-adres van een server te identificeren. Pijp de output van een commando naar de minder commando om uitvoer naar het scherm te bedienen. Bij het bekijken van de uitgang met behulp van de opdracht less, bladert u omhoog of omlaag met de cursor controle pijlen. Typ een "q" om de minder uitvoer van de opdracht af te sluiten.

instructies

1 Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

Meld u aan bij de command line interface op de server.

Meld u aan bij de server-systeem met behulp van een geldige gebruikersaccount. De commando's die nodig zijn om informatie over de server te verzamelen vereisen geen super toestemming van de gebruiker.

2 Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

De routing tabel zal u vertellen welke interface is de primaire interface.

Typ de opdracht 'netstat -rn "uit te printen de routing tabel voor de server. De optie "r" geeft de routing tabel en de optie "n" elimineert naam resolutie voor de uitvoer. Als de uitgang rollen van de bovenkant van het scherm, gebruikt u het commando "netstat -rn | minder" naar pipe de uitvoer van de commando netstat minder. Het commando "minder" zal u toelaten om omhoog en omlaag de uitgang om de nodige informatie te vinden.

3 Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

Een adres van allemaal nullen geeft de standaard route.

Zoek de standaard router door het identificeren van de invoer met een bestemming van 0.0.0.0. De kolom Genmask voor dit bericht is het netmasker en moet ook 0.0.0.0. In de laatste kolom van de tabel, het label "IFACE" zal u vertellen welke interface van de server wordt gebruikt als standaard verbinding met het internet. U moet de naam van interface voor de volgende stap te leren kennen.

4 Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

Bepaal welke interface gebruikt.

Typ de opdracht "ifconfig" van een shell prompt. De uitgang van de "ifconfig" moet een lijst van alle van de interfaces op het systeem bevat. Als de uitgang rollen van de bovenkant van het scherm, type "ifconfig | minder" in plaats. Vergeet niet om een ​​"q" te typen om te stoppen van het minder output.

5 Hoe vindt u het IP-adres Met een Ubuntu Server

Onderzoek de lijst om het IP-adres te vinden.

Zoek de standaardinterface in het systeem routing tabel. Deze interface toont de standaard IP-adres van de server. Het IP-adres moet worden op de tweede regel van de output en gelabeld worden met de titel "inet iddr:". "Inet6 addr:" Als een IPv6-adres is toegewezen aan de interface zal worden geïdentificeerd met een label is toegekend Het MAC-adres is ook beschikbaar via de output onder de noemer HWADDR, meestal gelegen op de eerste regel van de interface sectie.

Hints

  • Stuur de uitvoer van een commando naar een bestand met behulp van ">" voor uitvoer omleiden.
  • "Ifconfig> interfaces.txt" zal een tekstbestand te maken met alle interface-informatie