Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?


Een ad hoc draadloos netwerk is een draadloos netwerk tussen verschillende apparaten waar niemand apparaat controleert het netwerk. Elk apparaat in het netwerk stuurt informatie rechtstreeks naar andere apparaten. Er is geen toegang tot bekabelde apparaten of het internet.

In tegenstelling tot de infrastructuur draadloze netwerken

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

Wired Infrastructuur

Infrastructuur draadloze netwerken zou worden beschouwd als de normale draadloze netwerk voor de meeste mensen. In dit type draadloos netwerk is er een apparaat, genaamd een access point of AP, dat de communicatie coördineert tussen alle draadloze apparaten binnen het bereik. De AP zendt periodiek het netwerk identifier. Het netwerk identifier wordt de Service Set Identifier, of SSID. De AP biedt ook toegang tot een bekabeld netwerk infrastructuur en meestal tot het internet.

Ad Hoc-netwerk toepassingen

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

Synchroniseren van een PDA

Ad Hoc netwerken maken communicatie tussen draadloze apparaten, maar niet op alle apparaten aangesloten op een bekabeld netwerk. Ad Hoc netwerk kan nuttig zijn voor het synchroniseren van gegevens tussen een computer en een Personal Digital Assistant (PDA) bijvoorbeeld. Het kan ook worden gebruikt om beelden vanaf een draadloos camera naar een computer voor lange termijn opslag.

Ad Hoc netwerkconfiguratie

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

SSID's definiëren het netwerk

Ad Hoc netwerken vereisen dat elk apparaat dat communiceert over dit netwerk te gebruiken op hetzelfde netwerk identifier. Het netwerk identifier wordt aangeduid als een Service Set Identifier of SSID. Elk Ad Hoc eindpunt moet de SSID van het netwerk niet weet.

Ad Hoc-netwerk kanaal

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

Het kanaal moet bekend

Ad hoc netwerken vereisen dat elk eindpunt weten het kanaal dat wordt gebruikt voor netwerken. Het kanaal kan worden gekozen uit het configuratiemenu van de draadloze netwerkadapter. De draadloze standaard bepaalt welke frequentieband wordt gebruikt en dus welke kanalen kunnen worden gebruikt. De meest voorkomende frequentieband is 2,4 Gigahertz band die wordt gebruikt door de IEEE 802.1b en de IEEE 802.1g normen. In deze band is het gebruikelijk om kanalen 1, 6 of 11 gebruikt, omdat de andere kanalen overlappen. De IEEE 802.11n-standaard specificeert ook operatie in de 5 Gigahertz band en heeft ongeveer 20 kanalen om uit te kiezen. Video kanalen is afhankelijk van de locatie. Bijvoorbeeld, de Verenigde Staten en Europa hebben een iets ander kanaal toewijzingen.

Ad Hoc beveiliging

Wat is een ad hoc draadloos netwerk?

Veiligheid is belangrijk

Ad hoc netwerken kunnen nog steeds worden onderworpen aan te vallen en moeten daarom nog steeds gebruik maken van een goede beveiliging controles. Het inschakelen van WPA-encryptie op alle eindpunten is de beste manier om een ​​veilige verbinding te verzekeren. Elk eindpunt dat wil het netwerk moet de gedeelde sleutel om toegang tot het inbreken kennen.