Hoe te verbinden twee computers met een telefoonkabel

Hoe te verbinden twee computers met een telefoonkabel


Het aansluiten van twee computers met een standaard telefoonkabel betekent in wezen dat u het creëren van een dial-up thuisnetwerk. Hoewel deze vorm van toegang tot internet is beduidend trager dan DSL of kabel, het is goedkoper en vaak beschikbaar waar breedband Internet diensten niet. U kunt een internetverbinding evenals de mappen en bestanden op twee computers in uw huis of kantoor via een telefoonkabel verbinding te delen, mits je niet proberen om beide computers te gebruiken op hetzelfde moment op het web surfen.

instructies

1 Sluit een standaard telefoonkabel uit de wandcontactdoos aan de modem-poort van een computer. De haven ziet eruit als een standaard telefoonaansluiting.

2 Configureert uw inbelverbinding met behulp van de instellingen die u van uw Internet Service Provider. Uw provider zal deze instellingen, samen met informatie over hoe u uw computer configureren verstrekken wanneer u zich aanmeldt voor de service. De instellingen zullen variëren van de ene ISP naar de andere.

3 Sluit een netwerk hub of router in een nabijgelegen stopcontact. Sluit het ene uiteinde van een CAT-5-kabel aan op de eerste poort op de hub of router en sluit het andere uiteinde op de netwerkpoort aan de achterzijde van de eerste computer. Sluit een tweede CAT-5-kabel aan op de tweede poort van de router of hub en voer het andere uiteinde van de kabel aan op de netwerkpoort op de tweede computer. Schakel de router of hub en het opstarten beide computers.

4 Klik op 'Start' en vervolgens "Netwerk en internet" op de computer is aangesloten op de telefoonaansluiting. Klik met de rechtermuisknop op het "Connection Network" icoon in je werkbalk en selecteer 'Eigenschappen'. Klik op het tabblad 'Geavanceerd' en vink het vakje zodat andere gebruikers verbinding maken met het internet via deze computer.

5 Deel bestanden op beide computers door te klikken op het pictogram "Start" en "Netwerk en internet." Selecteer "Homegroup and Sharing Options." Klik op "Create Homegroup." Selecteer de categorieën die u wilt delen met beide computers. Klik op "Next" en noteer het wachtwoord dat u nodig hebt om toegang te krijgen tot deze bestanden vanaf een andere computer. Klik op "Finish."

6 Ga naar de tweede computer, klikt u op "Start" en vervolgens op "Netwerken en Internet." Klik op "Homegroup" en de "Join Now" knop. Voer het wachtwoord dat u in de vorige stap heeft geschreven en klik op 'Volgende'. U vindt de lijst met bestanden die nu kan worden gedeeld tussen de computers te zien.