Vijf manieren om een ​​vaste schijf herstellen

Vijf manieren om een ​​vaste schijf herstellen


Succes met het winnen van een defecte harde schijf hangt af van wat de oorzaak van de mislukking. Als de computer disk licht nog knippert, en de schijf is niet het maken van vreemde geluiden, is de kans groot dat de gegevens op de schijf is voor vergoeding in aanmerking. Voor dit type van mislukking, zijn er eenvoudige stappen die de schijf opnieuw leesbaar zal maken, en kunt u de gegevens kopiëren naar een nieuwe schijf. Voor mechanische storingen, waar de disk is gestopt met draaien, is het maken van te klikken en schurende geluiden, kunnen de gegevens nog steeds voor vergoeding in aanmerking, maar alleen door gespecialiseerde reparatiebedrijven, en meestal tegen hoge kosten.

Opstarten vanaf cd

Wanneer een virus of een computer storing corrumpeert besturingssysteem bestanden, zal de computer vaak niet meer de harde schijf te herkennen. Typische foutmeldingen zijn, "Non-system disk" of "Disk boot failure." Booten van het originele besturingssysteem cd of dvd omzeilt de slechte harde schijf bestanden en kunt u de harde schijf te controleren op beschadigingen.

Soms loopt de computer vanaf de cd of dvd zal het besturingssysteem om de bestanden te repareren, en het probleem op te lossen. Het uitvoeren van de computer op deze manier geeft vaak u toegang tot uw gegevens en kunt u een back-up kopie te maken. Zelfs als er een harde schijf probleem en sommige harde schijf sectoren zijn onleesbaar, kunt u in staat om een ​​deel van uw gegevens op te slaan.

Installeer als een slaaf Drive

Soms bestanden van een harde schijf van zijn zo zwaar beschadigd dat het niet meer zal opstarten, zelfs vanaf de cd of dvd. In dit geval is de installatie van de schijf als een slave-aandrijving zal vaak laat u toegang tot uw gegevens. U kunt de beschadigde harde schijf te installeren, hetzij in een andere, werkende computer, of in de originele computer, als je eenmaal hebt geïnstalleerd, een nieuwe harde schijf en het besturingssysteem.

Om een ​​slave-station installeert, moet u deze monteren in een extra drive bay. Het kan zijn dat een jumper instelling te wijzigen op de beschadigde schijf om het een slaaf te maken. Zodra u de stekker in het stopcontact en een signaalkabels en de computer opstart vanaf de hoofdaandrijving, kunt u in staat om de bestanden op de slave-aandrijving te lezen en kopieën maken.

controleer de verbindingen

Als de harde schijf helemaal dood lijkt, en het besturingssysteem niet herkent, kan de storing in de kabels of aansluitingen. De meeste computers hebben verbindingen meer dan een harde schijf. Het veranderen van de bestaande machtsverhoudingen en signaalkabels van de defecte schijf, en het inpluggen van een van de andere connectoren, kan het probleem oplossen. Of de storing in een van de aansluitkabels, vervanging van de kabel is een permanente reparatie.

Run Disk Utilities

Zelfs als een schijf niet wil opstarten, kunnen gespecialiseerde disk reparatie utilities in staat zijn om de harde schijf te lezen en het toegankelijk zijn voor data recovery te maken. Dergelijke toepassingen zijn verkrijgbaar vanaf de harde schijf fabrikanten zoals Seagate en Western Digital. Seagate heeft een file recovery utility op http://services.seagate.com/diysoftware.aspx. Western Digital biedt diagnostische software in verband met haar producten op http://support.wdc.com/product/download.asp?wdc_lang=en.

thermische Variatie

Harde schijven zijn mechanische apparaten met lagers en gewrichten. Deze bewegende onderdelen kunnen vast komen te zitten, vooral bij oudere drives. Thermische variatie gebruikt het uitzetten en krimpen van metalen door veranderingen in temperatuur van deze delen te bevrijden. Het plaatsen van een harde schijf in een vriezer voor enkele uren kan een as los en laat de drive om weer te functioneren. Een dergelijke oplossing is tijdelijk. Bij gebruik van deze methode, je moet bereid zijn een back-up schijf onmiddellijk kopieën te maken, moet de defecte schijf toegankelijk worden.