Hoe te VPN gebruiken op een iPad

Hoe te VPN gebruiken op een iPad


Virtual Private Networks zorgen voor een veilige verbinding met een extern netwerk, zoals een werkplek of school. Terwijl VPN gewoonlijk worden gebruikt op personal computers, kunnen ze ook gebruikt worden op meer draagbare apparaten, zoals de iPad. Met behulp van de VPN op uw iPad zal u toelaten om toegang te krijgen tot bestanden die anders niet kunnen worden geopend. Configureren en gebruiken van een VPN-verbinding op een iPad is een straight-forward proces.

instructies

1 Druk op het pictogram 'Instellingen' op uw iPad.

2 Scroll naar beneden en druk op 'Algemeen'.

3 Druk op "Network" en vervolgens op "VPN."

4 Druk op 'VPN-configuratie toevoegen ... "

5 Selecteer het type VPN-configuratie zoals gespecificeerd door uw netwerkbeheerder. De beschikbare types zijn L2TP, PPTP en IPSec.

6 Typ in een "Beschrijving" voor de VPN die u configureert. Dit kan van alles zijn.

7 Typ in het "Server" informatie zoals gespecificeerd door uw netwerkbeheerder. Typ in het "Account" en "Password" informatie.

8 Schakel de "RSA SecurID" schakelaar op "On" of "Off" afhankelijk van de instellingen voor uw specifieke VPN. Configureren van de "Proxy" door het selecteren van "Manual" of "Auto" indien vereist door uw netwerk. Druk op "Save".

9 Druk op het pictogram 'Instellingen'. Druk op 'Algemeen' en vervolgens op 'Netwerk'. Selecteer "VPN." Zet de VPN-schakelaar op "On" om te beginnen met behulp van uw VPN-verbinding.

Hints

  • Voeg meerdere VPN-verbindingen. Als u meerdere VPN's gebruikt, zal u deze configureren op uw iPad. Om dit te doen, drukt u op "Instellingen" en vervolgens "General" en vervolgens "Network" en vervolgens "VPN." Druk op 'VPN Configuratie Add "om de extra VPN-verbinding met uw iPad toe te voegen.