Wat heb je nodig om te lezen PDF-bestanden?

Veel belangrijke documenten worden opgeslagen, uitgewisseld en weergegeven in de vorm van PDF-bestanden. Van kantoor samenwerkingen aan de overheid vormen, heeft het PDF-formaat van een standaard manier om documenten op te slaan worden. Om een ​​PDF-bestand te lezen, u de juiste software nodig. Gelukkig, de mogelijkheden zijn talrijk en gemeengoed.

PDF-formaat

PDF-formaat is gemaakt door Adobe voor het doel van een cross-platform, gestandaardiseerd formaat voor documenten. In tegenstelling tot een Microsoft Word-document, is zo ontworpen dat het document hetzelfde op het scherm zou verschijnen als het zou afgedrukt op papier. Om dit te bereiken, een PDF-bestand bevat meer specifieke informatie over lettertypen, opmaak en afbeeldingen. Vanwege het doel om cross-platform, kunnen PDF-bestanden worden geopend door een breed scala van toepassingen.

Adobe-software

Om een ​​PDF-bestand te lezen, kun je bijna elk van Adobe's software-applicaties te gebruiken. U kunt Adobe Acrobat Reader gratis en gebruik het om een ​​PDF-bestand te bekijken. De kans is groot, je al hebt, want het komt samen met veel verschillende programma's en wordt vaak geïnstalleerd op computers voordat ze worden verkocht. PDF-bestanden kunnen ook worden geopend en bewerkt met commerciële toepassingen van Adobe, zoals Adobe Acrobat en Adobe Photoshop.

Adobe browser plug-in

Andere software kan een PDF-bestand te openen als goed. Er is een goede kans dat uw webbrowser geschikt voor het lezen van een PDF-bestand is. Alle moderne webbrowsers kunnen de Adobe Acrobat plug-in te ondersteunen, zodat ze te openen PDF-bestanden. Meestal, als u probeert een PDF te openen met je browser en het niet al over de plug-in, het zal automatisch vinden en proberen om het te installeren. Zo niet, dan kunt u vinden op de website van Adobe.

andere Software

Vele andere toepassingen, in het bijzonder die welke worden gebruikt om afbeeldingen en documenten te bewerken, ondersteuning voor de PDF-formaat ook. Enkele voorbeelden zijn Corel WordPerfect, Foxit Reader en pdfedit. U kunt ook software die een PDF-bestand te converteren naar een ander formaat dat je gemakkelijker kunt openen, zoals een Microsoft Word-document. Als al het andere faalt, kun je zelfs naar websites waarmee je een PDF-bekijken zonder het installeren van de Adobe plug-in.