Hoe te verbinden met het internet via een infraroodpoort

Hoe te verbinden met het internet via een infraroodpoort


Infrared Data Association of IrDA, verwijst naar technologieën die betrokken zijn bij de overdracht van gegevens tussen elektronische apparaten via infrarood poorten. Als twee IrDA-apparaten, waarvan een met toegang tot internet, zijn verbonden door hun infrarood-poorten, zal een apparaat in staat zijn om toegang te krijgen tot het internet via het andere apparaat. Op deze manier kan een Internet-verbinding worden opgezet snel voor een computer door middel van een mobiele telefoon met internettoegang.

instructies

1 Als u nog niet hebt, zet uw computer. Wacht tot alle start-up programma's volledig te laden.

2 Sluit uw USB-infrarood-adapter in een van de USB-poorten op uw computer. Uw computer detecteert automatisch de nieuwe hardware en de poging om drivers te installeren. Als uw computer stuurprogramma's voor de USB infrarood-adapter niet automatisch kan installeren, downloaden driver bestanden handmatig van de website van de fabrikant. Als de hardware verpakking is voorzien van een driver-cd, die gebruiken om de bestuurder bestanden te uploaden.

3 Start de computer opnieuw om de installatie te voltooien. Sluit de USB-infrarood-adapter niet verwijderen.

4 Zet uw IrDA-compatibele mobiele telefoon. Activeer de infraroodpoort van de telefoon. Referentie handleiding van uw mobiele telefoon als u niet weet hoe u de infraroodpoort te activeren.

5 Plaats de mobiele telefoon naast de USB-infrarood-adapter. Zorg ervoor dat de infraroodpoort van de mobiele telefoon direct wordt geconfronteerd met de infraroodpoort op de USB-adapter, op een afstand van niet meer dan drie inch.

6 Opzetten van een dial-up internet verbinding via de infraroodpoort met de standaard netwerkverbindingen programma op uw computer. In Windows kunt Netwerkverbindingen worden benaderd via het Configuratiescherm. In Mac OSX, Netwerkverbindingen zijn toegankelijk via Systeemvoorkeuren in het Apple-menu. De infrarood-verbinding zal worden vastgesteld door middel van een van de COM-poorten in Netwerkverbindingen.

Hints

  • U kunt een USB-verlengkabel gebruiken om vrij te maken van de USB-internet-adapter van uw computer. Dit zal u toelaten om de adapter te plaatsen op een vlakke ondergrond en line-up van de infraroodpoorten efficiënter te maken.