Welke tekens kan worden gebruikt in een PHP String

De PHP taal wordt gebruikt om interactieve elementen in HTML-webpagina's insluiten. PHP heeft een uitgebreide tekstverwerking bibliotheek kan weergeven vele soorten tekens die gegevenstypen bekend als tekenreeksen opgeslagen. De verschillende soorten tekens die in PHP strings kunnen worden onderverdeeld in vier typen: ASCII-tekens, Unicode-tekens, HTML speciale tekens, en escape sequences.

ACII

PHP strings kan worden samengesteld uit ASCII gecodeerde tekens die ieder voor zich één byte van het geheugen. ASCII is een karakter encoding systeem dat in staat is die 128 verschillende personages (of 256 verschillende karakters met de uitgebreide set) is. Onder deze personages zijn het Latijnse alfabet, de cijfers nul tot negen, en diverse symbolen. Terwijl voldoende voor Engels taal PHP-scripts, is ASCII geen tekens gevonden in niet-Latijnse alfabetten.

Unicode

PHP strings kunnen worden gecodeerd om Unicode-tekens te ondersteunen. Unicode is een multi-byte karakter coderingssysteem. Unicode biedt ondersteuning voor ieder personage uit elke alfabet, moderne en oude.

HTML Speciale tekens

PHP kan bepaalde speciale tekens om te zetten in HTML-entiteiten die vaak worden gebruikt in web ontwikkeling. Deze karakters hebben een speciale betekenis in HTML en zijn waarschijnlijk vaak worden gebruikt door webontwikkelaars. Door het opnemen van HTML speciale tekens, PHP stroomlijnt bepaalde aspecten van web development.

Escape Sequences

PHP strings maken gebruik van speciale tekens die bekend staat als escape sequences. Escape sequenties worden gebruikt om af te drukken tekens en symbolen die de PHP taal gebruikt in de syntax. Zo wordt een string afgebakend door dubbele aanhalingstekens. Om dubbele aanhalingstekens daadwerkelijk af te drukken, en een string niet voortijdig te sluiten, moet een escape-reeks worden gebruikt. Voor dubbele aanhalingstekens, het escape-teken is / ".