Kindle Vs. iPad SpecificatiesHoewel ze hebben een vergelijkbare tablet-stijl form factor, de Kindle en de iPad hebben verschillende doeleinden. Deze leiden tot verschillende sets van functies en mogelijkheden, elk afgestemd op de intentie achter de apparaten die zij dienen. De Kindle is strikt een lezer ontworpen om de afgedrukte pagina na te bootsen in zoveel lezen voorwaarden mogelijk. Terwijl de iPad ondersteunt tekstdocumenten, het is meer een multifunctioneel apparaat, zodat gebruikers naar muziek luisteren, films kijken, spelletjes spelen, surfen op het web, e-mail controleren en uit te voeren veel meer toepassingen.

Scherm

De iPad scherm resolutie is 1024 bij 768 pixels, terwijl de Kindle is 1200 bij 824 pixels. Het scherm van de iPad is opgebouwd uit LED-pixels. Deze vertoning beelden door het toewijzen van gekleurde lichten om elke pixel op het scherm. In het geval van tekst, dit is een kwestie van donkerder pixels die deel uitmaken van de woorden en deze te plaatsen tegen het licht gekleurde pixels in een display met achtergrondverlichting. De Kindle pixels maken gebruik van een technologie die bekend staat als E Ink. Volgens de "PC World", dit bestaat uit vele kleine belletjes gevuld met vloeistof die elektrisch gevoelige lichte en donkere deeltjes. De Kindle toont tekst door het sturen van elektrische signalen naar de luchtbellen veroorzaken ofwel de donkere deeltjes of licht deeltjes naar boven drijven. Het scherm is niet verlicht. Zo meer lijkt op de afgedrukte pagina.

Grootte

Zowel de iPad en de Kindle hebben 9,7-inch (diagonaal) displays. De iPad is 9,5 inch hoog, 7,31 inch breed en 0,34 inches diep. Bij 10,4 duim hoog, 7,2 duim breed en 0,4 inch diep, de Kindle dimensies zijn zeer vergelijkbaar. De iPad is iets zwaarder, op 1,33 pond, dan de Kindle, op 1,2 pond.

Navigatie

De iPad is een touchscreen-apparaat. Bij het lezen, gebruikers pagina's omslaan door met een vinger van rechts naar links te gaan naar de volgende pagina of van links naar rechts om naar de vorige pagina. Gebruikers kunnen ook uitzoomen door het plaatsen van twee vingers dicht bij elkaar op het scherm en ze te scheiden, of inzoomen door hun vingers verder uit elkaar te plaatsen en op het display "knijpen". Kindle gebruikt een serie knoppen. Rechts en links knoppen kunnen gebruikers om naar de volgende of vorige pagina, terwijl de zoom-functie heeft zijn eigen speciale knop.

Accu

Volgens de "Popular Science ', de Kindle lithium-polymeer batterij kan tot een maand duren op een enkele lading. Dit komt vooral omdat, als zijn belangrijkste doel is het weergeven van tekst, is het niet de processorkracht nodig zijn om video weer nodig hebben, lopen meerdere toepassingen of zelfs de achtergrondverlichting van het scherm. In tegenstelling tot de iPad batterij, ook lithium-polymeer, duurt tot 10 uur op een enkele lading. Echter, dit is 10 uur surfen op het web, het afspelen van muziek of het bekijken van films.