Hoe om te controleren uw pc voor Windows XP compatibiliteit

Hoe om te controleren uw pc voor Windows XP compatibiliteit


Voor het installeren van elk nieuw besturingssysteem, het eerste wat je moet doen is om uw pc te controleren op compatibiliteit met minimale installatie-eisen en vervolgens een upgrade of onderdelen te vervangen die niet voldoen aan deze eisen. Alle edities van Windows XP hebben minimumeisen voor random access memory (RAM), beschikbare ruimte op de harde schijf, video adapter en monitor, aandrijvingen en computer accessoires. Bij het controleren van uw pc op compatibiliteit met Windows XP, een ding in gedachten te houden is dat terwijl aan eisen voldoen, zullen zorgen voor compatibiliteit, het verstrekken van middelen boven het minimum kan beter helpen uw computer draaien.

instructies

1 Krijg informatie over de minimale systeemvereisten voor Windows XP. Algemene eisen voor Windows XP zijn onder andere:

PC met 233 megahertz-processor (300 MHz aanbevolen)
128 megabyte (MB) RAM-geheugen of hoger
1,5 gigabyte vrije schijfruimte
Super Video Graphics Array of VGA (800 --- 600) of hogere resolutie video adapter en de monitor
Cd- of dvd-station
Toetsenbord en muis

2 Voer een visuele inspectie om te controleren of uw computer een cd- of dvd-station, toetsenbord en muis, of kijk op schriftelijke documentatie in de handleiding van uw eigenaar.

3 Controleer of de processor, het geheugen, de beschikbare schijfruimte, en video / monitor informatie door de toegang tot informatie over het systeem van de PC's van "System Properties." Het gebruik van een versie van Windows met de rechtermuisknop op 'Deze computer' in het menu Start van Windows en selecteer "System Properties." Het tabblad 'Algemeen' bevat processor informatie, het tabblad 'Performance' bevat beschikbare en geïnstalleerde geheugen informatie en de tab "Device Manager" bevat informatie over de video-adapter en monitor.

4 Upgrade of middelen te vervangen als nodig is om de compatibiliteit van Windows XP te waarborgen.

Hints

  • Een andere manier om toegang tot het systeem informatie is om "msinfo32" typt in het vak "Run" in het menu Start van Windows.