Epson C64 Problemen met de printer

De Epson Stylus C64 is een inkjetprinter uitgebracht in 2003. De C64, zoals vele printers, loopt niet altijd zoals bedoeld. De meeste problemen met de printer komen vaak voor en niet ernstig en kan worden vastgesteld door het volgen van een paar stappen voor probleemoplossing. U kunt ruis en printkwaliteit problemen op te lossen, zonder de noodzaak van een onderhoudsmonteur.

Lawaai

De C64 kan af en toe ongebruikelijk geluiden die vaak worden veroorzaakt door de cartridges. Als je gewoon de installatie van de inktcartridges, de C64 nodig heeft om de printkop voor een goede werking. Dit duurt meestal ongeveer 90 seconden, gedurende welke tijd de power-indicator groen knippert. Zet de printer niet uit te zetten tijdens dit proces als het kan ertoe leiden dat de printer te veel inkt af wanneer u de volgende keer gebruiken. Als het lampje knippert gedurende 5 minuten, schakelt u de printer.

Een andere oorzaak van de geluiden die niet goed is geplaatst inktpatronen. Zet de printer uit en controleer of de cartridges correct zijn geïnstalleerd en dat de deksel over de cartridges is gesloten. Schakel de C64 weer om de normale werking te hervatten.

geen afdruk

Misschien vindt u de C64 niet uw documenten af ​​te drukken, zelfs als de stroom brandt of de printer klinkt alsof het werkt. Om dit probleem op te lossen, controleer dan of de USB-kabel goed is aangesloten op de printer en de computer. Vervolgens voert u een printer te controleren. Om een ​​printer check uitvoeren, schakelt u de printer en de computer uit en maak de USB-kabel. Houd de knop op de printer met de symbolen van een stuk papier en een prullenbak op. Terwijl de knop ingedrukt houdt, druk op de "Power" knop. Zodra het lampje begint te knipperen, loslaten van de eerste knop. Als de printer controle afgedrukt, installeert u de printersoftware.

Een andere mogelijke oorzaak van het probleem kan worden verstopte spuitopeningen. Om de sproeiers schoon te maken, klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer in de taakbalk en kies "Head Cleaning." Druk op "Start" in het venster "Head Cleaning" om de schoonmaak te beginnen. De power-indicator knippert tijdens het proces. Zodra u klaar bent, wordt u gevraagd om een ​​spuitkanaaltjespatroon af te voeren. Druk op "Spuitkanaaltjespatroon afdrukken" en vervolgens op "Afdrukken." Zodra de afdruk is voltooid, controleert u hiaten in de afdruk. Druk op "Finish" als de afdruk correct is, of "Clean" als er lacunes zijn. Herhaal dit indien nodig. Als u nog steeds problemen heeft na drie reinigingen, moet u uw printer moet laten nazien.

Ten slotte zal de printer niet afdrukken als het wordt gekanteld. Plaats de printer op een vlakke ondergrond en probeer opnieuw af te drukken.

langzame afdruk

Als de C64 langzaam afdrukt, kan uw computer niet aan de minimale systeemvereisten voor de printer lopen. Om de C64 uitvoeren, moet de computer ten minste een Pentium 233 MHz-processor, 64 MB RAM en ten minste 100 MB ruimte op de harde schijf te hebben. Aangezien de meeste computers zal aan deze eisen voldoen, moet u mogelijk een aantal instellingen op de printer om de afdruk snelheid te verhogen. Bij het afdrukken van een document, klikt u op "Eigenschappen" in het venster "Print" om aanvullende instellingen openen voor de afdruk. Kies de optie voor alleen zwarte inkt en selecteer de "Concept" kwaliteit setting. Beide opties zullen versnellen van de afdruk proces. Merk echter op dat de instellingen van de kwaliteit van de afdruk vermindert.