Hoe maak je een Maximum in de array in C

Hoe maak je een Maximum in de array in C


Het vinden van het maximum van een matrix is ​​een eenvoudig proces waarbij C een matrix, een lus en een variabele om de maximale waarde op te slaan. Normaal gesproken gebruikt u een lus om te kijken naar elk nummer in uw array. Een eenvoudige if maakt het lichaam van de lus, te controleren of de huidige waarde in de matrix groter is dan de rest van degenen keek nu toe. Als je eenmaal hebt gekeken naar alle elementen, print het maximum en het programma is voltooid.

instructies

1 Neem de header-bestand voor de standaard I / O-bibliotheek, zodat u het maximale kunt afdrukken zodra het programma is voltooid. Ook een symbolische constante voor de grootte van de array, zodat het gemakkelijk is om het programma aan te passen als je array size verandert.

omvatten <stdio.h> definiëren SIZE 6

2 Begin uw belangrijkste programma. Verklaren en te initialiseren array en een integer variabele als een array subscript. Ook een variabele maximumwaarde en initialiseren naar het eerste element van de array. Vergeet niet dat arrays beginnen met een index van nul in C.

int main ()

{

int i;

float array [SIZE] = {10,5, 98,6, 15,5, 123,2, -10,5, 56,5};

maximale float = array [0];

3 Een lus te kijken naar elk element van de array en vergelijken met de huidige waarde in de maximale variabele. Als de huidige waarde in de matrix groter is dan de waarde van de maximale variabele Bewaar de array waarde de maximale variabele. Begint de lus met het tweede element van de matrix, omdat je maximale geïnitialiseerd met de eerste waarde van de array. Stop de lus wanneer u alle elementen in de array hebben verwerkt.

for (i = 1; i <SIZE; i ++)

if (array[i] > maximum )

maximum = array [i];

4 Print de maximale waarde en sluit uw programma.

printf("The maximum in the array is %f\n",maximum);

return 0;

}

Hints

  • Anders, alhoewel C is een vrij format taal verklaringen beginnend met een # zijn C preprocessor commando's en moeten beginnen in de eerste kolom.
  • U kunt het maximum van een array van integers (in plaats van praalwagens) vinden door het wijzigen van het type array en maximale variabelen. Het algoritme verandert niet alleen de gegevenstypen.
  • Vermijd constanten in het lichaam van uw programma, een andere reden voor het gebruik van de SIZE symbolische constante. Wanneer u later verwijzen naar uw programma, zult u niet hoeft te herinneren waarom u het nummer 6 als het einde conditie van uw lus. U vermijdt ook het probleem van het toevoegen van meer waarden array maar vergeten om het einde luswaarde wijzigen.