Hoe maak je een PC videokaart wijzigen

Hoe maak je een PC videokaart wijzigen


Video kaarten zijn hardware componenten in computers die de hoofdprocessor en random access memory (RAM) met de prestaties van de berekeningen die nodig zijn om te maken en weer te geven complexe afbeeldingen te helpen. Veel computers hebben videoverwerking mogelijkheid ingebouwd in het moederbord (de zogenaamde on-board of geïntegreerde graphics), maar een stand-alone videokaart met dedicated geheugen zullen over het algemeen beter presteren, vooral met 3-D games.

instructies

1 Schakel uw computer uit en haal de kabels.

2 Open uw geval met een schroevendraaier. Verwijder het linker zijpaneel door het afsluiten van de schroeven aan de rechterzijde van de behuizing gezien vanaf de achterkant.

3 Zoek en verwijder de oude videokaart. Als u een geïntegreerde kaart hebt, zult u niet nodig om een ​​bestaande kaart te verwijderen. De videokaart zal worden aangesloten op een uitbreidingsslot langs de achterkant van de computer, met zijn aansluitingen steken uit de achterkant. De kaart moet het apparaat dat uw monitor kabel is aangesloten zijn. Het zal ook waarschijnlijk zijn eigen ventilator en koellichaam bevestigd. Om de kaart te verwijderen, draai een schroef in de buurt van de achterkant van de zaak, indien nodig, pak de kaart stevig aan beide zijden en trek het recht uit de sleuf. Alle druk moet uitgelijnd met het vlak van de kaart. Zodra het knalt vrij, opzij leggen.

4 Installeer de nieuwe videokaart. In de vrije ruimte gecreëerd door de oude videokaart, lijnt de nieuwe kaart en duw hem stevig in de sleuf totdat het zinkt in en lijnen met de achterkant van de behuizing. Als u een on-board kaart eerder, moet u een kleine metalen lat die de sleuf te verwijderen door het verwijderen van een enkele schroef.

5 Sluit extra vermogen. Als u de installatie van een high-end kaart, kan het een extra power connector nodig. Als dat zo is, vind de juiste kabel bungelend aan uw voeding en sluit deze aan op de videokaart.

6 Sluit uw zaak en sluit de kabels opnieuw in.

7 Start de computer en plaats de cd met drivers voor uw videokaart.

8 Voer het installatieprogramma driver op de cd en start de computer opnieuw op wanneer de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.

Hints

  • Wanneer u uw zaak geopend aarden voordien wat betreft interne componenten door het aanraken van het geval met je vingers.
  • Meestal kunt u downloaden en installeren van de nieuwste stuurprogramma's door een bezoek aan de website van de fabrikant van uw videokaart.
  • Nvidia en ATI zijn de meest populaire videokaart merken.